BELLEZA SKINCARE TERBARU 2017 KELUARAN SOFIEYA BEAUTY

Assalammualaikum Gojes.....

Sayang sayang semua produk yang atas nama Belleza dikeluarkan oleh Sofieya Beauty tau...Bagitahu pada yang tak tahu. Banyak dah produk dibawah naungan Sofieya Beauty ni dan salah satu yang paling hot adalah Belleza collagen dan Sofieya Beauty Foundation...yang terbaru ni skincare pula ya...harini saya nak review sikit pasal BELLEZZA SKINCARE TERBARU 2017 sebab baru masuk...

BELLEZA SKINCARE TERBARU 2017 KELUARAN SOFIEYA BEAUTY

Dalam BELLEZA SKINCARE TERBARU 2017  ni ada 5 macam benda untuk di pakai...macam biasa la kan...semua jenis set penjagaan muka datang dalam set macamni supaya senang kita nak beli dah siap lengkap dengan sabun,toner dan krim bagai...lebih mudah untuk kita beli...tak payah nak fikir nak beli sabun apa...krim apa...sediakan duit je...hahhhh amik satu set...hahahaha...Teringat masa zaman sekolah dulu bila beli sabun betik kat kedai,fikir nak guna krim apa pula nih...yela...masa sekolah kena la bajet bajet gak...masa tu mana ada set skincare gaya macamni yang 5in1

Saya kira nama Belleza ni tidak asing lagi bagi mereka yang pernah gunakan produk brand ni atau bagi mereka yang merupakan pengguna tegar produk Belleza. Tentu korang pun tahu keberkesanannya sebab tu harga Belleza boleh tahan juga hehehe... Tapi memang patutla harganya begitu sebab hasil yang korang akan dapat memang umphhhh...Korang boleh tengok kat FB Hq produk ni ( Sofieya Beauty HQ) sendiri,ada banyak testimoni dan info pasal produk produk keluaran mereka.

CARA PENGGUNAAN BELLEZA SKINCARE TERBARU 2017 
BELLEZA SKINCARE TERBARU 2017 KELUARAN SOFIEYA BEAUTY

Cara-cara nak pakai korang boleh baca kat gambar yang saya letak kat atas ni...Kat situ saya ada letak sekali fungsi sabun dan krim-krim yang ada dalam Belleza skincare 5in1 ni ya...Hehehe...baca dulu hadam lumat-lumat baru timbul semangat nak mencuba...Kalau nak cuba apa-apa produk kecantikan ni kena fahamkan betul-betul tentang produk ni...nanti saya akan buat penambahan review tentang produk ini bagi lebih lengkap...Saya sedang tunggu updated dari HQ


Semoga apa yang saya catatkan di sini dapat memberi sedikit info berkenaan BELLEZA SKINCARE TERBARU 2017. Terima kasih kerana sudi membaca review saya...Jumpa lagi next entri...


Wassalam

Berminat berurusan dengan saya???

Sila klik icon WHATSAPP untuk terus chat bersama saya...
KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)


~ Terima kasih kerana sudi singgah di KEDAI KOSMETIK ONLINE ~
Dapatkan info terkini produk kecantikan terbaru
produk kecantikan/produk kesihatan/produk jamu/produk kanak-kanak/produk mummy/produk lelaki/produk wanita/produk skincare/produk wangian/produk kurus/produk breast/produk sabun & scrub/produk mandian/peluang jenama sendiri




TOTALLY CLEAN TISSUE BERSIHKAN MEKAP DENGAN CEPAT & BERSIH - WAJIB BELI!!!

Assalammualaikum Gojes.....


Pin pinnn...pon ponnnn...ke tepi ke tepi saya nak bagitahu korang korang semua yang TOTALLY CLEAN TISSUE BY SUFIA dah masuk...Baru sat ni tadi mendarat...Apa yang menarik sangat pasal TOTALLY CLEAN TISSUE BY SUFIA ni sampai ramai yang tanya dah masuk ke belum dalam genggaman ...hehehe

TOTALLY CLEAN TISSUE BERSIHKAN MEKAP DENGAN CEPAT & BERSIH - WAJIB BELI!!!

Sekali tengok sebijik macam baby wipes untuk cuci ponggong baby tu kan...tapi yang ini bukan baby wipes ye...nampak je sama tapi tak serupa...sebab TOTALLY CLEAN TISSUE BY SUFIA ni khas untuk membersihkan muka yang bermekap tebal,nipis mahupun yang tak bermekap... Eh...faham tak apa yang saya maksudkan tu?

Macam ni,selalunya wanita yang berkerja paling bermasalah kalau nak tanggalkan mekap bila tiba waktu nak bersolat zohor kan??? Betul tak? Kadang tu sampai ada yang tertinggal tinggal cebisan mekap tu kat muka sebab susah nak tanggal guna sabun. Dengan TOTALLY CLEAN TISSUE BY SUFIA ni korang lap dulu muka korang yang penuh dengan mekap atau yang tak bermekap tu penuh dengan minyak dan habuk-habuk sepanjang korang duduk kat opis dari pagi sampai tengahari. 

Bila dah clear semuanya baru lah korang cuci muka korang dengan pembersih muka...Tak payahlah korang nak tenyeh lama lama sangat dengan pencuci muka tu kan...Jimat masa dan for sure tiada kesan mekap yang tertinggal kat daerah muka korang. Boleh la korang berwudhuk dengan yakin hehehe. Bukan la saya cakap cuci muka tak pakai TOTALLY CLEAN TISSUE BY SUFIA ni muka korang tak bersih sepenuhnya tapi dengan tisu ajaib ni In Sya Allah masa korang menenyeh sabun dapat dikurangkan sebab TOTALLY CLEAN TISSUE BY SUFIA ni akan membantu korang membersihkan muka secara menyeluruh hingga kedalam liang roma...wowwww...

Sebenarnya bukan itu je alasan korang nak kena beli TOTALLY CLEAN TISSUE BY SUFIA ni...kalau yang jenis sibuk pun boleh guna...sebab semua benda nak buat dengan pantas...kejar masa kan...Atau yang dah biasa bergegas gegas nak tidur sebab dah tak larat sangat dah mata tu, tapi malas sangat nak masuk bilik mandi untuk cuci mekap bolehlah guna tisu nih...Ehhh....ada yang macamtu...jangan cakap takde...hehehe...janganlah wat muka terkejut sangatpownnn...hehehe. 

Dannn...ada lagi ni...mereka yang mengajar mekap...haaaa...contoh macam cik Bellazzz tu...dia kan selalu buat kelas mekap kan...haa...memang patutla dia pakai tisu pembersih mekap instant macamni...senang nak padam mekap kan...buatnya terbaring keletihan tak berdaya dah nak bangun ambil je tisu ni tonyoh tonyoh je kat muka sambil baring pastu terus zzzzzz...hahahaha...Ni dah tahap parah sangat dah ni

Apa yang saya merepek sangat nih...Adehhh...maafkan saya...berbalik pada  cerita asal ya...

Bagi mereka yang spesis kulit sensitif jangan risau sebab tisu ajaib ni sesuai untuk semua jenis kulit,tak kira dari ceruk benua manapun boleh guna, sebab TOTALLY CLEAN TISSUE BY SUFIA ni kaya raya dengan vitamin E yang akan melindungi kulit korang merengsa(melecet) akibat tonyohan tisu ni tadi...Lepas tonyoh lagi lembut kulit korang ada lah...don worry hokeyyy...Ada faham ka adikkk??? hehehe...Pasni boleh la beli satu standby letak dalam handbag telekung korang...

TOTALLY CLEAN TISSUE BERSIHKAN MEKAP DENGAN CEPAT & BERSIH - WAJIB BELI!!!

Apa yang menariknya tentang TOTALLY CLEAN TISSUE BY SUFIA ni adalah ia merupakan satu produk wipes tissue yang dikilangkan Khas untuk digunakan di wajah. Ia telah diuji secara klinikal dari segi kestabilan PH yang sesuai untuk kulit wajah. TOTALLY CLEAN TISSUE BY SUFIA ini adalah tanpa alkohol,paraben dan formaldehyde ya...so korang korang boleh guna dengan jiwa yang tenang hehehe...( pstttt korang yang tak bermekap tapi muka asyik berminyak je pun boleh standby tisu ni dalam handbag...buat tisu muka terus hehehe...jangan risau ia tidak akan mengering ngontangkan muka korang ye)



Itu je saya nak share harini...Terima kasih taw sudi baca....yang tak sengaja baca pun terima kasih juga...hehehe...saya stop di sini dulu nak jemput anak balik school( nak gak letak bahasa omputeh...kikiki)


Wassalam

Berminat berurusan dengan saya???

Sila klik icon WHATSAPP untuk terus chat bersama saya...
KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)


~ Terima kasih kerana sudi singgah di KEDAI KOSMETIK ONLINE ~
Dapatkan info terkini produk kecantikan terbaru
produk kecantikan/produk kesihatan/produk jamu/produk kanak-kanak/produk mummy/produk lelaki/produk wanita/produk skincare/produk wangian/produk kurus/produk breast/produk sabun & scrub/produk mandian/peluang jenama sendiri




RANGSANG OTAK ANAK ANDA DENGAN YUMMY ANUGERAH MIGHTY KIDS

Assalammualaikum Gojes.....

Kunyah kunyah terus pandai... Eh ada ke yang boleh jadi macamni??? kalau ada lah suppliment yang gaya macamni mesti ramai ibubapa yang beratur beli 1 kontena untuk stok bagi anak-anak mereka jadi pandai kan...Anak dari kak long sampai yang bongsu hari-hari bagi makan untuk tukar mereka jadi pandai...betul tak?hehehe...Sebab tu kita kena faham bahawasanya mana mana suppliment untuk minda kanak-kanak bukan untuk merubah mereka jadi pandai,cerdik @ pintar sekelip mata...Kena faham konsep ya puan-puan dan tuan-tuan

Sebagai langkah untuk memahamkan korang semua saya akan cerita sikit pasal YUMMY ANUGERAH MIGHTY KIDS ni.  YUMMY ANUGERAH MIGHTY KIDS  adalah keluaran Syarikat Anugerah International S/B  . Syarikat ini mengeluarkan pelbagai jenis produk yang hasil gabungan herba dan sains untuk dijadikan ikhtiar sampingan dalam merawat kesihatan,kecantikan dan kecerdikan minda anak-anak.

RANGSANG OTAK ANAK ANDA DENGAN YUMMY ANUGERAH MIGHTY KIDS
Kandungan :
~ Minyak ikan (DHA)
~ Susu penuh krim
~ Kalsium
~ Sukrosa
~ Vitamin B
~ Magnesium
~ Laktosa

BAGAIMANA YUMMY ANUGERAH MIGHTY KIDS MEMBANTU MERANGSANG OTAK ANAK ANDA...
Ok...saya akan cerita sikit bagaimana YUMMY ANUGERAH MIGHTY KIDS ini boleh membantu merangsang otak anak anda. Kandungan zat dan DHA adalah berfungsi untuk membantu melengkapkan keperluan nutrisi harian kanak-kanak. Maka kanak-kanak akan mendapat nutrisi yang sempurna setiap hari. Manakala kalsium pula membantu perkembangan tulang dan gigi yang sihat yang memang sangat diperlukan oleh setiap kanak-kanak.

Magnesium bertindak sebagai penggalak dalam proses penyerapan nutrisi dan mengekalkan kalsium tadi didalam badan. Semua bahan yang terkandung dalam YUMMY ANUGERAH MIGHTY KIDS bergabung dengan sempurna dan melengkapkan keperluan anak-anak untuk lebih sihat,cergas dan cerdas

Bila badan sihat dan cergas secara automatik akan memberi kecerdasan pada minda sekaligus merangsang perkembangan minda anak. Ini buka satu keajaiban yang luar biasa...Ini adalah sains...logik...Semua orang pun tahu,bila badan ok semuapun akan ok...Kalau tak sihat maka akan memberi kesan kepada semua sistem dalam badan...betul tak...

Maka, bagi ibu bapa yang seringkali mengalami masalah anak yang kurang memberangsangkan sila jangan fikir makan pil minda akan membuat anak korang jadi pandai dengan cepat. Tolong jangan set minda korang macam tu...Kenapa saya cakap macamtu???

Sebab bila korang set dalam kepala korang bila mana korang belikan untuk anak "ubat pandai", korang seolah-olah mesti nak capai target anak korang akan jadi pandai dengan makan "ubat pandai" tersebut. Sedangkan semua ini memerlukan usaha anak itu sendiri untuk pandai. Ini secara tidak langsung akan membebankan fikiran anak korang. Faham tak maksud saya???

Maknanya korang perlukan ubat minda untuk membekalkan nutrisi yang maksimum untuk anak korang dan memberi semangat/menggalakkan mereka untuk lebih fokus ketika di dalam kelas. Korang juga perlu melatih anak-anak untuk lebih berani bersuara apabila tidak faham akan sesuatu yang mereka pelajari (tanya dalam kelas)

APAKAH KEBAIKAN YUMMY ANUGERAH MIGHTY KIDS :
~ Mencerdaskan minda
~ Menghindari rasa malas dan letih
~ Menghubungkan sel-sel otak
~ Minda berfungsi dengan baik dan efisyen
~ Tambah tenaga
~ Buang toksin
~ Melancarkan peredaran darah
~ Menambah selera makan

CARA MAKAN :
~ 2 biji sehari (2 sekali makan /sebiji pagi sebiji petang)
~ Baca Bismillah & selawat 3 kali dengan niat
* Ajar anak korang niat sendiri apa yang mereka nak doakan untuk mereka berjaya dalam pelajaran untuk bagi mereka rasai semangat daripada apa yang mereka doakan

"DAPATKAN TABUNG ANUGERAH PERCUMA DENGAN SETIAP PEMBELIAN YUMMY ANUGERAH MIGHTY KIDS"

RANGSANG OTAK ANAK ANDA DENGAN YUMMY ANUGERAH MIGHTY KIDS

Begitulah serba sedikit berkenaan YUMMY ANUGERAH MIGHTY KIDS yang dapat saya kongsikan. Kepada ibubapa yang prihatin dalam perkembangan anak-anak memang patut mendapatkan suppliment tambahan untuk anak korang mengikut kemampuan korang kerana majoriti suppliment minda adalah lebih kurang sama fungsinya yang membezakannya adalah isi kandungan dan bahan-bahan tambahan. Rangsang otak anak korang...ransang juga semangat mereka untuk terus menjadi juara di hati kita. Terima kasih kerana sudi singgah di sini.Jumpa lagi





Wassalam

Berminat berurusan dengan saya???

Sila klik icon WHATSAPP untuk terus chat bersama saya...
KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)


~ Terima kasih kerana sudi singgah di KEDAI KOSMETIK ONLINE ~
Dapatkan info terkini produk kecantikan terbaru
produk kecantikan/produk kesihatan/produk jamu/produk kanak-kanak/produk mummy/produk lelaki/produk wanita/produk skincare/produk wangian/produk kurus/produk breast/produk sabun & scrub/produk mandian/peluang jenama sendiri




PUDDING MONTOKS 100% BERKESAN ANJALKAN BREAST & PUNGGUNG

Assalammualaikum Gojes.....

PERHATIAN!!!!
Cerita ini khas untuk wanita sahaja!!!

Mula-mula saya nak bagitahu apa sebenarnya PUDDING MONTOKS ni. Makanan ke? Aiskrim ke? Ke dadih yang selalu kita makan beli kat kedai RM1 tu??? Hehehe...Anak-anak saya suka tuh makan dadih...

PUDDING MONTOKS ni korang adalah sejenis sabun yang serupa puding. Tapi kalau pudding ni sampai kat rumah korang cair macam air jangan kaget pula...Jangan korang cakap saya jual Fake produk pula...gambar lain sampai lain...Biasa latu kan...bila kita pos barang korang abang posmen bawa tengah-tengah panas cair la pudding tu...tugas korang bila sampai je terus buka tengok kalau cair sangat korang letak dalam peti ais bagi dia kembali ke bentuk asal. Jangan risau kualiti tetap sama,cair ke...pudding ke hasil tetap sama.

PUDDING MONTOKS 100% BERKESAN ANJALKAN BREAST & PUNGGUNG

PUDDING MONTOKS ni digunakan untuk menganjalkan aset wanita yang dah kendur. Bukan itu sahaja PUDDING MONTOKS mampu mengembalikan keaslian payudara dan punggung korang yang dalu. Ehhh...taknak ke aset korang yang dulu? Macam korang anak dara dulu...bagi wanita yang dah melahirkan anak mesti korang dapat rasa kekenduran yang menyedihkan...nak pandang pun macam tak lalu...Itu kita pandang sendiri...Cuba bayangkan perasaan cik abang korang huhuhuhu...

Sedih wooo..

Jom kita buat kejutan buat suami...Bila buka je...wah pinkishnyaaaa...Bila sentuh je....toing toing...hahahaha...Sebab PUDDING MONTOKS akan membantu korang mempinkish kan nipple korang yang dah lebam tuh...Bila korang amalkan secara berterusan akan menggebukan kulit sekitar payudara dan punggung...Lembut je rasa bila disentuh...takdelah rasa kertas pasir kat punggung tu lagi...hehee

Antara kelebihan PUDDING MONTOKS ni adalah membantu pengaliran darah yang cepat pada payudara dan punggung dan membantu pembentukan kelenjar dibahagian tersebut. So...boleh la bantu memontel dan membulatkan payudara korang . Selain itu dia dapat membantu menghindari penyakit kanser payudara yang menghantui wanita di dunia ini...Fuhhh

Nak cantik...nak gebu...nak anjal korang tak payah susah-susah...tapi pastikan korang buang penyakit 'M' korang tu...Bukan susah pun nak guna PUDDING MONTOKS ni dik oiiii...Letak je dalam bilik mandi tu...bila nak mandi luangkan masa beberapa minit urut-urut sikit pastu bilas...Haaaa senang kan?Meh saya bagitahu cara terbetul nak guna PUDDING MONTOKS bagi mengelakkan korang tersilap guna nanti lambat pula nak montok hehehe

CARA YANG BETUL UNTUK GUNA PUDDING MONTOKS :
~ Ambil secubit PUDDING MONTOKS
~ Letak sedikit air
~ Buihkan
~ Gosok pada payudara/nipple dan punggung
~ Urut lawan arah jam
~ Biarkan 2-3minit(lagi lama lagi bagus)
~ Bilas

Lepas korang buat aktiviti tu tadi bolehla korang terus mandi macam biasa. Korang kena rajin tau buat aktiviti ni untuk dapatkan hasil yang maksimum...Tapi minta tolong jangan anggap PUDDING MONTOKS ni akan memberi hasil yang sangat diluar jangka...sebab ia bergantung pada keserasian korang dengannya. Bau dia pun sangat sangat wangi macam lori perfume terbalik depan rumah...segar bugarr. Korang jangan risau kalau nak pakai kerap sebab PUDDING MONTOKS boleh pakai sekerapnya ikut koranglah rajin ke tak...Dia tidak akan memberi apa-apa kesan sampingan. Kalau ada yang nipple mengelupas sikit tu adalah perkara biasa pasal dia buang kulit mati kat sekitar nipple tu ya...

"Psttt ada tips sikit ni nak share...Kalau nak lagi cepat sebelum tidur korang letak...urut jap pastu jangan cuci...pagi bangun baru cuci...Tapi make sure malam tu malam yang free tanpa aktiviti tawww...kang tak pasal-pasal ada yang makan sabun pula...hahaha"

Okeh...Ramai yang tanya boleh ke anak dara pakai PUDDING MONTOKS ni? Boleh dik...wanita berusia 17 tahun dan ke atas boleh guna...Nenek nenek pun boleh pakai tiada masalah. Kalau saya mengandung boleh ke??? Boleh juga dikkk...sebab PUDDING MONTOKS ni sejenis sabun...bukan nak masuk dalam mulut yang akan memudaratkan korang @ bayi...jangan risau korang tonyoh jela ikut yang saya ajar tu...Bagi mereka yang menyusukan pun boleh guna bagi menggalakkan penghasilan susu. Ehhhh jap jap...Macamne pula PUDDING MONTOKS ni boleh menggalakkan susu??? pelik pula saya... Haaa jangan korang tak tahu...PUDDING MONTOKS ni kan menegang dan menganjalkan...Tisu-tisu payudara korang akan mengembang ikut sekali...Bagi yang susu badan tengah aktif memang berebut rebut susu tu nak masuk memenuhi kantung susu korang. Meriah susu sampai merecik2

Kenapa korang kena cuba PUDDING MONTOKS ni???
Sebab banyak manfaat yang terkandung dalam setiap botol PUDDING MONTOKS. nampak macam biasa-biasa je tapi dengan satu botol ...In Sya Allah dapat merapatkan balik hubungan suami isteri yang tegang...Kalau yang hubungan tak tegang akan menambahkan lagi kemesraan korang. Satu botol boleh tahan sampai 6 bulan...So korang boleh pakai dengan konsisten...tak payah nak fikir ada tak bajet nak beli lagi...Tunggu 6 bulan baru fikir hokeyyy hahahaha...




Bagi mereka yang memang mempunyai breast yang besar korang jangan risau...korang boleh juga guna PUDDING MONTOKS sebab dia bukan untuk membesarkan tapi menganjal,menegang dan memontokkan. Ada yang dah besar dah ok dah...tapi sayangnya jatuh melonyot je...haaaa tu boleh la try guna PUDDING MONTOKS bagi dia terpacakkk balik... PUDDING MONTOKS ni ada KKM dan kilangnya ada GMP so korang toksah risau bila nak guna...janji korang jangan salah guna...bukan ambil sudu kat dapur pastu sudu masuk dalam mulut...Haaa yang tu tak betul...Selagi korang ikut apa yang sepatutnya ia tidak akan memudaratkan...

Siapa yang WAJIB pakai PUDDING MONTOKS ni????
~ Sesiapa sahaja yang nak pacakkan balik breast dan punggung
~ Punggung leper tak macam dulu
~ Breast kalau korang baring dah macam meja makan(takde bonggol langsung)
~ Breast lembik
~ Breast saiz tak sama (kesan daripada salah menyusukan)
~ Breast jatuh
~ Nipple hitam
~ Anak dara yang nak kahwin
~ Breast kurang montok

Kalau korang tergolong dalam senarai kat atas ni cepat cepat la beli ye sebelum cik abang bawa diri...Saya sekadai bagi pendapat je taw...kan tugas rasmi saya mereview pasal produk yang melintas kat pesbuk hahaha...Papepun thank's kat korang yang sudi singgah...Jumpa lagi tawww...

Wassalam

Berminat berurusan dengan saya???

Sila klik icon WHATSAPP untuk terus chat bersama saya...
KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)


~ Terima kasih kerana sudi singgah di KEDAI KOSMETIK ONLINE ~
Dapatkan info terkini produk kecantikan terbaru
produk kecantikan/produk kesihatan/produk jamu/produk kanak-kanak/produk mummy/produk lelaki/produk wanita/produk skincare/produk wangian/produk kurus/produk breast/produk sabun & scrub/produk mandian/peluang jenama sendiri




VASELINE LIPS THERAPY

Assalammualaikum Gojes.....

VASELINE LIPS THERAPY
Sebenarnya puas saya fikir apa yang saya nak terangkan pasal Vaseline Lips Therapy ni sebab nama vaseline ni memang dah tip top...tunjuk barang je orang dah kenal itu vaseline...lagi lagi kat barang tu ada gambar bibir terusla orang tahu yang fungsinya untuk bibir kannn...Tengok gambar tu untuk yang tak paham omputeh macam saya ni ha...hukhuk...

So...saya ringkas kan jela eh apa fungsi VASELINE LIPS THERAPY ni. Vaseline yang hat ni memang khas untuk bibir korang yang mengalami masalah kering dan pecah belah tu sebab dia macam berminyak sikit so boleh la bagi kelembapan pada bibir korang tu...Lagi lagi cuaca sekarang yang tak menentu...jap panas jap hujannn...jap lagi panas balik...pastu panas gila...haa kann mesti korang mempunyai masalah bibir selalu kering

Kat saya ada 3 jenis sahaja ya ( plezz alert!!!)
~ Original
~ Rosy lips
~ Cocoa butter

( Kandungan : 7gram )

Hat mereka yang jenis suka berlipstik juga takde masalah untuk menggunakan VASELINE LIPS THERAPY sebab dia akan bantu lipstik korang nampak lebih shining dan bibir korang nampak lagi munggil. Tapi ada juga yang jenis tak suka @ malas nak letak lipstik...yela nak jemput anak sekolah je kot...takkan nak pakai lipstik tetebal...so...leh la guna VASELINE LIPS THERAPY ni...Takde la nampak pucat je masa nak berkumpul dengan ahli mesyuarat tingkap kat bawah pokok kelapa sementara tunggu anak keluar sekolah..(hehehe..saya pernah tengok ibu-ibu bergossip bawah pokok kelapa tunggu anak diorang balik)

Lagi satu sebelum terlupa...Kalau korang nak pakai lipstik korang oleskan dulu Vaseline ni sebab dia akan membantu mengekalkan warna lipstik lebih lama. Pastu yang ada masalah bibir lebam or gelap boleh letak sebelum tidur malam...Oles nipis nipis je hokeyyy...Pastu boleh krohhhh krohhhhh


Itu je saya nak cerita...Thank's sudi singgah

Wassalam

Berminat berurusan dengan saya???

Sila klik icon WHATSAPP untuk terus chat bersama saya...
KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)


~ Terima kasih kerana sudi singgah di KEDAI KOSMETIK ONLINE ~
Dapatkan info terkini produk kecantikan terbaru
produk kecantikan/produk kesihatan/produk jamu/produk kanak-kanak/produk mummy/produk lelaki/produk wanita/produk skincare/produk wangian/produk kurus/produk breast/produk sabun & scrub/produk mandian/peluang jenama sendiri




TATI KOPI HAKUKA PRODUK TERBARU JENAMA TATI

Assalammualaikum Gojes.....

Ahaiiiii lama dah tak bersiaran...Sibuk bebeno rasanya nak menulis disini...Sibuk kat rumah sebelah katanya....hahaha hadoiii sibuk buat scrub la sayang sayang oiii...banyak benda yang nak update tapi belum sempat nak update



Harini kita cerita pendek-pendek jela eh...Review sikit pasal TATI KOPI HAKUKA. Alahaiiii comey sungguh namanya. Macammana la founder tati boleh dapat idea nama TATI KOPI HAKUKA ni hehehe... Patutlah viral kopi tati ni ...sedap katanya pasal kopi dia ada Cappucino. Eh yeke Cappucino ni sedap??? Walaupun ramai yang cakap sedap ada yang tekak jenis tak layan Cappucino tak boleh juga nak telan TATI KOPI HAKUKA ni...ye idok???

Tapi takpe...tugas saya mereview sahaja...bukan nak buat statistik siapa yang suka dan siapa tak suka Cappucino Coffee kan. Kalau korang nak tahu kopi Tati ni baru keluar dan tangah meletop-letop kat luar...Heboh orang dok cerita pasal kehebatan kopi ni...Katanya kopi ni berfungsi untuk menegang,melembut dan menganjalkan kulit...Haaaaa....tudia...patutlah viral...Produk kalau untuk cantik gebu dan gebas cepat lah orang berebut-rebut nak beli. Semua orang nak gebu gebas wehhhh...nak raya nihhhh kikiki...

Ye ye...saya nak bagi gambar lani...nahhh...
TATI KOPI HAKUKA PRODUK TERBARU JENAMA TATI

Eh jap jap jap...bukan itu ja khasiat TATI KOPI HAKUKA ni...Ada banyak lagi. Kalau hat mereka yang mencari produk untuk mencerahkan kulit secara semula jadi memang patutla korang try minum kopi Tati ni. Pelan pelan kayuh ye...kena istiqomah sikit kalau bab bab nak cantik ni...jangan korang minum 2 3 hari dah heboh heboh selpie buat perbedaan sebelum dan selepas...Lepastu tiada perbedaan merajuk kat bucu toto...hahaha...jangan la macam tu dikkk...kenalah bersabar sikit

TATI KOPI HAKUKA ini juga membantu merawat kulit kusam tidak bermaya sambil mengecilkan liang-liang roma korang yang terkangkang luas tuh ye supaya kulit korang jadi glowing dan flawless secara alam semulajadi(hahahaa...semulajadi je...alam tu saje suka nak taip) Dia bantu juga menghapuskan jerawat yang suka bertenggek kat muka korang. Bukan bantu hapuskan je...dia bantu menghalang pertumbuhan juga...huyyohhh...(tak terkata wehhh...sebab tu taip...hahaha)

Korang mengandung??? 
Ishhhhh...boleh je kalau korang nak minum...tara papa punya...Lagi bagus untuk ibu yang hamil sebab TATI KOPI HAKUKA mewah dengan protein(macam malas nak guna perkataan kaya...hehehe boleh ek?) Pastu kalau ibu berbadan dua ni kan selalu rasa lesu, so...kopi ni patutlah korang minum pasal dia akan membantu membekalkan tenaga agar korang sihat dan kuat(macam minum milo plak)

Bila cerita je pasal kopi...zappppp....terus dalam otak dah set ANTIOKSIDAN...Betul tak korang??? Ke saya je yang berfikiran macamtu? hahaha...takpela kalau saya yang syok sendiri...dah biasa dah...cuma nak bagitahu korang TATI KOPI HAKUKA ni mengandungi antioksidan untuk melambatkan proses penuaan diperingkat awal. Boleh la nampak awet muda pasni

Kuasa pencerahan yang dibuat oleh TATI KOPI HAKUKA ni bukan setakat luaran sahaja ya korang korang. Bukan luar cerah celah-celah kurang cerah...Kopi ni akan bantu mencerahkan secara menyeluruh luar dan dalam disamping menyekatakan tona kulit korang...Yang berbelak-belak tu pon terhapus sekali...Dan yang paling best sekali ala-ala pakej tambahan la...beli untuk kecantikan muka dan bahan tetiba dapat pakej rambut...Haaaa tudia...TATI KOPI HAKUKA ni menjadikan rambut korang yang bercabang,rosak dan kering tu lebih sihat dan shining(bersinarrr...letak la sikit bahasa omputeh hahaha)

Begitulah serba sedikit review saya pasal produk Tati yang terbaru ni...Haaaa apa lagi mai la beli...Tak kira lah korang nak beli kat mana...kat kedai jamu berdekatan korang pun ada juai...toksah pening pening kepala dok pikir berapa hari nak sampai...nak bankin kat mana...hat yang jenis tak menyabo tu boleh start kereta p kedai jamu beli terus...Jangan risau...saya tulis review ni bukan nak suruh korang beli kat saya pon...saja saya nak membebel jaaa....

Hahahaha...tapi kalau nak beli kat saya apa salah nyeee...phewwww...Apa-apapun jimat cermat membawa berkat...Pesanan ikhlas dari saya untuk korang...Ok la...Thank's sudi baca saya merepek...tapi yang saya tulis tu betul taw...cara tulis je macam merepek..Ok baiiii ( maafkan saya jika ada yang terguris )

Wassalam

Berminat berurusan dengan saya???

Sila klik icon WHATSAPP untuk terus chat bersama saya...
KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)


~ Terima kasih kerana sudi singgah di KEDAI KOSMETIK ONLINE ~
Dapatkan info terkini produk kecantikan terbaru
produk kecantikan/produk kesihatan/produk jamu/produk kanak-kanak/produk mummy/produk lelaki/produk wanita/produk skincare/produk wangian/produk kurus/produk breast/produk sabun & scrub/produk mandian/peluang jenama sendiri




VIRAL TERKINI JAMU PREMIUM KACIP DARA MALAM

Assalammualaikum Gojes.....



VIRAL TERKINI JAMU PREMIUM KACIP DARA MALAM

VIRAL TERKINI JAMU PREMIUM KACIP DARA MALAM

" Kak zue,saya nak tanya ni...boleh tak suggest Jamu untuk saya consume...bukan apa,saya tak tahu la kenapa badan saya ni rasa lemah lesu je...rasanya takdela penat sangat buat kerja...anak baru sorang...saya dah makan jamu tapi tak nampak perubahan pon...bila bangun pagi badan rasa ngilu-ngilu je...nak pijak pun rasa sakit...saya tak selesa la macamni kak zue"

Cerita macamni biasa dah saya dengar. Kadang-kadang kesian tengok diorang ni sebab muda-muda dah mengalami masalah macamni. Sebenarnya salah satu punca masalah begini berlaku sebab sikap sesetengah orang yang selalu ambil ringan dalam aspek kesihatan.

Bila dah terasa sakit baru nak cari penawar. Bagi mereka yang masih belum mengalami masalah begini baik elakkan sebelum terjadi. Salah satu puncanya adalah pemakanan dan tabiat kita. Kita orang perempuan kena jaga pemakanan sikit ya kalau nak jaga dalaman kita. 

Makanan laut dan makanan yang berbau kuat sila kurangkan makan sebab ia akan sedikit sebanyak memberi kesan pada dalaman kita. Selain itu teknik makan dan minum kita juga harus di ubah...elakkan makan dan minum berdiri walau macamana tak sempat pun kita...sebab ada kesannya pada tubuh kita...korang boleh google untuk info lanjut ya...

Tabiat tidur lewat juga boleh menggangu sistem dalaman korang. Sebab kita wanita berkerja ataupun surirumah sama sahaja. Kita dilahirkan untuk merasa letih...maka kita perlukan rehat yang berkualiti...sesibuk manapun kita rehat itu penting bagi mengelakkan masalah di atas berlaku...

Sambil-sambil mengelak meh saya nak cerita pasal satu jamu yang tengah viral sekarang ni iaitu JAMU PREMIUM KACIP DARA MALAM. Jamu ni sekarang dah mendarat kat dalam stor hikmat saya hahahah...maka yang mengelak-elak tu boleh la dapatkan JAMU PREMIUM KACIP DARA MALAM bagi support sikit korang punya kesihatan tu ye...

Meh saya cerita sikit apakah keajaiban yang boleh korang dapat dari sebiji JAMU PREMIUM KACIP DARA MALAM ni. Macam biasalah kan dah namanya JAMU PREMIUM KACIP DARA MALAM mestilah fungsi utamanya mengacip-ngacip kan...hahahaha( gurau je )

Fungsi JAMU PREMIUM KACIP DARA MALAM ni adalah merapatkan otot vagina korang yang dah mengendur tu 3 kali ganda lebih efisyen taw...Kalau rasa-rasa suami dah kurang membebel masa krik krik tu maknanya memang korang patut dapatkan JAMU PREMIUM KACIP DARA MALAM ni kadar segera huhuhu...

Selain itu ia membantu mengecutkan rahim para ibu yang baru melahirkan. Mommy2 baru boleh makan JAMU PREMIUM KACIP DARA MALAM ni tapi tunggu korang punya darah nifas tu kering dulu baru ambil jamu ni... Bukan apa ni saya nak habaq sambil memperingati bagi mana yang tak tahu...korang jangan makan jamu masa haid ya...tak kira la apapun jenis jamu adalah dilarang sama sekali sebab akan menyebabkan darah korang yang keluar tu susah nak berhenti. 

So...mana yang sebelum ni tak tahu lepas ni bila haid ja korang stop dulu makan jamu tau...pas habis haid sambung balik nohh...Ingat tuh...nanti jangan habaq kak zue tak payung tips pulak sat g...hahahaha...kluaq dah bahasa carca marba...

Okey kita sambung balik...Yang mommy-mommy baru kalau ambil JAMU PREMIUM KACIP DARA MALAM memang bagus sangat la pasai jamu ni membantu produksi kilang susu korang. Susu korang akan meningkat graf pengeluarannya...terasa berat ja sat g..

Luka-luka korang yang lepas melahirkan tu in sya Allah akan cepat sembuh dengan consume jamu ni. Selain itu JAMU PREMIUM KACIP DARA MALAM ni membantu mengatasi masalah keputihan dan bau busuk kat miss v tuh. 

Biasala kan kalau lepas bersalin darah nifas tu dok lama mengalir terperap kat dalam tu...mesti for sure tinggalkan bau busuk...itu yang korang wajib jaga...lagi-lagi yang bersalin normal masa tu memang acuh tak acuh je nak jaga bahagian tuttt tu kan...pasai kalau nak gonyoh kuat-kuat sakit...last-last dok siram-siram je gitu...

Tak usahla malu bab ni sayang-sayang oiii...pasai kita semua sama ja...manusia biasa,itu yang nak kena jaga tu...pasai kalau masa tu tak jaga tu yang jadi bekteria bertahkta kat situ tak mau pindah-pindah

Ishhh...asyik cerita untuk mommy-mommy baru je...takkan yang dah lama jadi mommy tak leh makan kot???
Sapa cakap tak boleh dik oiii...boleh sesangattt

JAMU PREMIUM KACIP DARA MALAM ni punya power boleh buat sampai "leper jadi bumper" baq hangggg...

"Dulu sendiri nak tengok pun terasa malu...tapi bila dah cuba jamu ni Alhamdulillah serasi dengan saya...Jamu ni membantu manganjal dan menegangkan payudara dan punggung sambil mencantikkan kulit wajah dari dalam. Penat lesu yang dulu dah takde dah,wajah pun berseri-seri setiap hari bila bangun tidur...sekarang sentiasa bertenaga baik bekerja mahupun dikerjakan...settle masalah...huhuhu"

Dan buat pengetahuan semua yang istimewanya JAMU PREMIUM KACIP DARA MALAM ini adalah ia membantu kaum wanita yang mengalami masalah cyst peringkat awal. Korang boleh amalkan jamu ni kerana ia membantu mengecutkan secara semulajadi. Selain JAMU PREMIUM KACIP DARA MALAM ni mencegah barah payudara dan rahim. maka sebelum kita berpotensi untuk menjadi mangsa baik kita cegah ya...

Bagi mereka yang mengalami masalah senggugut juga boleh mengamalkan JAMU PREMIUM KACIP DARA MALAM kerana ia berfungsi untuk menstabilkan hormon korang dan melancarkan kitaran haid yang tidak teratur. Biasanya orang yang senggugut ni mempunyai masalah hormon yang tidak stabil yang mengganggu pengaliran haid yang sihat

" DULU BERGETAH...SEKARANG MENGGELEBER JEK....START HARINI JOM KITA BERGETAH BALIK...KALAH ANAK DARA UOLLSSSSS"


Wassalam

Berminat berurusan dengan saya???

Sila klik icon WHATSAPP untuk terus chat bersama saya...
KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)


~ Terima kasih kerana sudi singgah di KEDAI KOSMETIK ONLINE ~
Dapatkan info terkini produk kecantikan terbaru
produk kecantikan/produk kesihatan/produk jamu/produk kanak-kanak/produk mummy/produk lelaki/produk wanita/produk skincare/produk wangian/produk kurus/produk breast/produk sabun & scrub/produk mandian/peluang jenama sendiri




HOMEMADE BEAUTY MALAYSIA