LightBlog

ARJUNA KASEH

HARGA :
RM44
(POSTAGE RM11SM/12SS)



KELEBIHAN :
• Membantu meningkatkan tenaga batin
• Meningkatkan kenikmatan seksual
• Membantu meningkatkan pengeluaran hormon seks
• Memperbaiki kesihatan seksual
• Mengurangkan tekanan darah tinggi
• Menjadi anti oksida
• Membantu merawat kanser
• Sakit Jantung
• Kencing Manis

AURASLIM SHAKE

HARGA :
RM89
(OSTAGE RM11SM/17SS)


AURASLIM SHAKE 
~ program berkonsepkan pelangsingan terkini dari Korea dengan aplikasi teknologi nano.
diformulasikan untuk membantu mengurangkan berat badan secara sihat dengan pengambilan secara konsisten.
dihasilkan dengan gabungan buah-buahan sedar yang mempunyai khasiat yang baik untuk mengawal berat badan. 

CHRISZEN ROLLER MOIST CREAM

HARGA :
RM47
(POSTAGE RM8SM/12SS)


~ SPF50/PA+++
~ AMPUL plus
~ HD effect
~ Glowing + Flawless Effect
~ Span senang dibuka dan dibasuh
~ Warna wajah lebih rata
~ Tidak melekit
~ Tahan lama 24 jam sehari

AURAMEN DOUBLE TREASRE CAPSULE

HARGA :
RM50
(POSTAGE RM8SM/12SS)


Auramen DOUBLE TREASURE CAPSULE :

~ Mencerahkan kulit,
~ Mengatasi masalah jerawat,
~ Mengurangkan masalah parut jerawat,
~ Membantu sel kulit baru
~ Mengurangkan kulit kemerah-merahan

BANANA SMOOTIE EYE BAG FOOD

HARGA :
RM35
(POSTAGE RM8/12)


BANANA SMOOTIE EYEBAG :

-Membantu menghilangkan lebam pada bahagian bawah mata.
-Mengubati masalah kantung mata bengkak.
-Mengatasi lemak-lemak di bahagian bawah mata.

-Membantu menegangkan kulit pada lingkaran mata.
-Mencerah bahagian gelap di sekitar mata.
-Membantu kelihatan muda tanpa sebarang kedutan.

BVR VELVET GLOW SKINCARE

HARGA :
RM85
(Postage rm7sm/11ss)


KELEBIHAN VELVET GLOW SKINCARE (VGS) :

✔ Merawat masalah kulit kusam, berjerawat, berjeragat dan parut-parut pada kulit wajah
✔ Melicinkan kulit
✔ Menghasilkan kulit yang sihat, bersih, cerah sekata dan glowing
✔ Menghilangkan jeragat dan bintik hitam
✔ Mengurangkan jerawat & eyebag
✔ Menegangkan kulit & kedutan
✔ Mencerahkan kulit dari dalam
✔ Mengecilkan liang pori
✔ Menghilangkan parut-parut jerawat

CHRISZEN PEARL LOOSE POWDER

HARGA :
RM24
(POSTAGE RM8/12)



KELEBIHAN CHRISZEN PEARL LOOSE POWDER :
✔ Menjadikan kulit wajah anda lebih gebu dan berseri
✔ Memelihara kehalusan kulit
✔ Membantu mengekalkan kelembapan kulit
✔ Mencegah proses penuaan kulit
✔ Memelihara keanjalan dan keremajaan kulit wajah
✔ Mengawal masalah kulit berminyak
✔ Mengatasi masalah kulit kering dan kusam
✔ Melindungi kulit wajah daripada pancaran radiasi UV
✔ Menutup kesan cela seperti jerawat, jeragat, parut dan bintik-bintik hitam
✔ Mengurangkan kesan kedutan dan garis-garis halus pada wajah

AURAMEN SPRAY TONIK RAMBUT & JANGGUT 60ML

HARGA :
RM45
(POSTAGE RM8/12)


FUNGSI :
✿ Melebatkan dan menyuburkan rambut, misai (kumis) & jambang.
✿ Membantu menguatkan & mengukuhkan akar rambut
✿ Membantu memulihkan kerosakan rambut
✿ Memelihara kelembapan dan kelembutan rambut
✿ Mengatasi masalah botak, rambut gugur dan kelemumur
✿ Mencegah dan mengatasi masalah kegatalan pada kulit kepala
✿ Menyihat dan menyegarkan bahagian kulit kepala
✿ Merapikan rambut dan jambang anda
✿ Menjadikan rambut anda lebih berkilat dan bermaya

Cara Penggunaan:

👉 Spray (Semburkan) pada kulit kepala atau di bahagian jambang (Spray onto your scalp or beard area)
👉 Lakukan urutan pada kulit kepala 2 kali sehari pagi dan malam setelah pemakaian. (Massage well into skin, use it twice a day morning and at night )
👉 Ia juga diperkaya dengan vitamin yang baik untuk menyihatkan rambut

COFFEE CEWEK PERAWAN

HARGA :
RM25
(POSTAGE RM8/12)


✔Membantu Kecergasan sepanjang masa
✔Membantu menurangkn Lesu-lesu badan
✔Membantu Menguatkn Tulang & Tisu
✔Membantu lebih Bertenaga
✔Membantu kesihatan dalaman dan luaran untuk kekal awet muda dan aktif.
✔Menguatkan tenaga
✔Membantu melancarkan pengaliran darah
✔Menambah bilangan darah

FAT BURNER ELITE S7

HARGA :
RM78
(POSTAGE RM11/17)

Fat Burner Hybrid Advance Elite S7 adalah produk terbaru sesuai untuk LELAKI atauWANITA yang inginkan badan yang kurus, sihat dan selamat. Fat Burner Hybrid Advance Elite S7 adalah diluluskan oleh KKM (No Rujukan 130715/07/099) dan dijamin HALAL.

GC X-FACTOR

HARGA :
RM35
(POSTAGE RM8/12)


PATI PEMBAKAR LEMAK, POWER DETOX, PENCERAHAN KULIT, TENAGA KUAT & KESIHATAN BADAN DALAM SATU BOTOL !!!
EFFECT SEAWAL 3 HARI SAHAJA !!!


KELEBIHAN DAN MANFAAT GC X FACTOR™ FAT BURNER :

✔ Membakar lemak degil dengan pantas
✔ Menghalang pembentukan lemak baru
✔ Tak perlu bancuh atau shake, boleh terus minum!
✔ Memperbaiki kualiti tidur (lebih lena)
✔ Membaiki sistem perncernaan dan penghadaman
✔ Badan terasa ringan, cergas bertenaga walaupun kurang makan
✔ Rasa mixed berries yang sangat sedap!
✔ Detox sistem perkumuhan, atasi masalah sembelit
✔ Membantu mencantikkan kulit
✔ Memutih dan menggebukan seluruh badan
✔ Perut kempis, badan bertenaga sepanjang hari

K-COLLY

HARGA :
RM84
(POSTAGE RM11/17)


Memperbaiki dan meningkatkan seri wajah (memang terbukti) pada kulit anda
Membentuk ikatan sel yang baik pada kulit agar lebih anjal dan cantik
Memutihkan dan menaikkan kesegaran wajah
Fungsi NH two pada Glycine yang ada padanya membuatkan kulit memang gebu

EPHYRA PREMIUM

HARGA :
RM99
(POSTAGE RM11/17)


MANFAAT HEBAT :
1.Menjadikan kulit anjal, halus dan lebih cerah berseri
2.Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh
3..Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat
4. Membantu memulihkan masalah kulit eczema
5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
6.“Astaxanthin” menghindari daripada barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit

GEL AMANI

Assalammualaikum uollllssss...sihat tak korang harini? Harini saya nak update balik pasal GEL AMANI. Ramai orang cari produk ni sebenarnya untuk hadiahkan kepada ibu dan ayah. GEL AMANI ini adalah salah satu alternatif untuk merawat masalah sakit lutut yang sering dialami oleh mereka yang telah berusia. Bila sakit lutut masalah utama yang sangat dikhuatiri adalah kesukaran menunaikan ibadah. Memang benar ibadah boleh dilakukan sambil duduk di atas kerusi tetapi kita perlu ikhtiar untuk merawat and say goodbye kepada masalah sakit lutut...then kita boleh bersolat seperti normal kembali

Antara fungsi / kelebihan GEL AMANI :
~ Meredakan kesakitan

~ Mengurang dan merawat keradangan
~ Meningkatkan metabolisma badan
~ Mengurangkan kesakitan sendi dan lutut



Kepada anak-anak yang mempunyai ibu dan ayah yang mengalami masalah lutut why not korang cuba dapatkan GEL AMANI untuk dihadiahkan kepada ibubapa korang. Kita ikhtiar dulu kan sebelum pergi dapatkan rawatan yang memerlukan kos yang tinggi dan perlu makan ubat-ubatan

BUAT JENAMA SENDIRI


-

-
-
-
-
Korang kalau nak beli boleh terus tekan icon whatsapp kat bawah ni ya saya tungguuuu...hehehe
Wassalam

KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)

EPHYRA SKIN NANO

Assalammualaikum korang...bila sebut pasal produk Ephyra mesti terbayangkan dutanya yang cantik gebu gebas tu...Siapa tak kenal Memey isteri pelakon Norman Hakim. Memey adalah salah seorang pengguna merangkap duta produk Ephyra. Saya suka sangat tengok kesederhanaan dan kecantikan aslinya tanpa mekap yang tebal...kalau korang perasan selalu dia buat tutorial cara menggunakan produk Ephyra yang diamalkan. EPHYRA SKIN NANO adalah salah satu produk dibawah jenama Ephyra

EPHYRA SKIN NANO

Jom kita baca apa fungsi EPHYRA SKIN NANO ni sat ...

FUNGSI PRODUK :
~Mengecutkan jerawat 
~Menghilangkan parut jerawat & jeragat
~Menganjalkan & menegangkan kulit wajah yang kendur
~Menghilangkan bintik – bintik hitam
~Mencerahkan kulit kusam
~Memperbaiki tona kulit tidak sekata
~Mengekalkan kelembapan wajah
~Menghilangkan lebam bawah mata
~Merawat kulit terbakar (sunburn)
~Memberikan efek kilauan pada wajah

Banyak fungsi rupanya EPHYRA SKIN NANO ni uollllssss...korang yang ada masalah seperti yang tertera di atas bolehlah try produk ni mana tau korang serasi then boleh selesaikan masalah yang korang hadapi sekian lama tu kan...Untuk kesan yang lebih efektif korang perlu gunakan dengan produk Ephyra yang lain...Korang boleh search label under brand Epyra untuk rujukan


BUAT JENAMA SENDIRI


-

-
-
-
-
Korang kalau nak beli boleh terus tekan icon whatsapp kat bawah ni ya saya tungguuuu...hehehe
Wassalam

KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)

JAMU KENCUR GOLD

Assalammualaikum...harini saya update pasal JAMU KENCUR GOLD ya...korang,dalam banyak-banyak jamu,jamu kencur gold ini adalah jamu yang paling laku keras. Ramai yang dah beli dan bagi feedback yang bagus. Ada yang bertanya pada saya kalau keguguran jamu apa yang paling sesuai untuk merawat. Saya akan suggest JAMU KENCUR GOLD sebab ia akan merawat semua masalah dalaman korang. Dan Alhamdulillah feedback yang baik daripada customer keguguran yang ambil JAMU KENCUR GOLD sebabgai alternatif mereka merawat dalaman mereka selepas keguguran


Sebenarnya JAMU KENCUR GOLD bukan hanya khas untuk mereka yang keguguran sahaja. Banyak fungsi lain khas untuk merawat masalah wanita. Korang boleh baca info mengenainya dibawah

FUNGSI/KELEBIHAN/KEBAIKAN
JAMU KENCUR GOLD :
~Mengetatkan kembali otot2 rahim yang longgar
~Mencantikkan kulit
~Mengecutkan peranakan wanita
~Kitaran haid teratur
~Mengecutkan cyst
~Menyuburkan rahim
~Memberi tenaga
~Menguatkan sistem peranakan
~Menganjalkan payudara dan punggung yang jatuh
~Mengempiskan perut
~Membantu merawat masalah wanita kiranya
dari akar ke umbi


Dah baca korang??? Teruja saya dengan ayat dari akar umbi tu...Saya pun dah try JAMU KENCUR GOLD ni. Seriously bila makan jamu ni yang sangat-sangat terserlah adalah badan rasa sedap,ringan dan kurang letih. Kalau yang jenis hyper @ kerja banyak boleh amalkan JAMU KENCUR GOLD ni supaya korang nampak lebih bertenaga setiap kali bangun pagi





BUAT JENAMA SENDIRI


-

-
-
-
-
Korang kalau nak beli boleh terus tekan icon whatsapp kat bawah ni ya saya tungguuuu...hehehe
Wassalam

KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)

KHK SOAP

HARGA :
RM30
(POSTAGE RM8/12)


Sabun KHK ini dengan kombinasi herba semulajadi dan ramuan terpilih boleh merawat :

✔Jerawat/Jerawat Batu
✔blackhead/whitehead
✔Parut jerawat & cela
✔Pori-pori terbuka
✔Jeragat
✔Mencerahkan bahagian muka & badan
✔Meratakan tona kulit muka

GARAM BUKIT 7 HERBA

HARGA :
RM39
(POSTAGE RM8/12)


FUNGSI UTAMA :

✔ Mengurangkan se lulit
✔ Mencerahkan kulit
✔ Melembab & me"relakskan" kulit
✔ Membantu memecahkan lemak bawah kulit
✔ Mengurangkan risiko kan ser kulit
✔ Melancarkan peredaran da rah seluruh badan.
✔ Mengurangkan kesa kitan dan keletihan kaki setelah seharian berdiri dan berjalan.
✔ Membantu merawat tumit kaki yang merekah.

LIPBALM ALOEVERA

HARGA :
RM6/pcs
RM25/box
(Postage rm7sm/rm11ss)


JAMU MAK DARA SET BERSALIN

HARGA :
RM150
(POSTAGE RM15/40)


EMMA MAEMBONG BUBLE SOAP

HARGA :
RM37
(Postage rm8sm/rm112ss)




KELEBIHAN :
Collagen


Anti aging, awet muda sentiasa

Menghapuskan garis2 halus & kedutan
Mencerahkan kulit wajah dan 1 badan
Mengecilkan liang-liang pori
Melembab serta menghaluskan kulit
Menjadikan kulit gebu, tegang dan licin

Cocos Nucifrera (Minyak Kelapa)


Mengandungi Vitamin E yg baik utk kulit kering

Sebagai Antioksidan & Antibakteria yg membasmi jerawat + hama
Memperbaiki serta memulihkan struktur kulit

Punica Granatum fruit extract (Buah Delima)


Mengandungi kadar antioksidan yg tinggi (melebihi acai berry & green tea)

Membantu penghasilan sel2 kulit baru
Mengandungi Vitamin C yang tinggi utk pencerahan
Melindungi kulit dari sinaran UV
Menghilangkan kesan sunburn (selaran matahari)
Melembut dan menggebukan kulit muka
Merawat serta menghilangkan jerawat & jeragat
Menghilangkan kesan parut jerawat

MINYAK HERBA ASMA MUJARAB

HARGA :
RM29
(POSTAGE RM8/12)



Hanya perlu disapu sekerap yang boleh sehingga sembuh
Juga sesuai untuk batuk,selsema,luka dan gatal kulit.

*Minyak ini juga boleh digunakan untuk lenguh,bengkak,tergeliat,terkena gigitan serangga,terkena api,gatal kulit dan sakit gigi

Minyak herba yang lain dari yang lain ini telah TERBUKTI berkesan,bukan kami omong kosong!


LOSYEN PUTEH AJAIB RCW

HARGA :
RM31
(POSTAGE RM8/12)




Losyen puteh ajaib rozita che wan memang terbaik...tapi janganla guna sekali dah komplen nape xputih macam che ta...adehh...pakai pape produkpon kenala istiqomah berulah nampak hasil ye kawan2...heeee

~ tu diaaa....tangan sape la tu ...jeles aiii...~

PERFUME CHE TA

Assalammualaikum sayang-sayang semua...
Dekat nak raya ni saya update balik semua entri pasal perfume sebab ramai yang cari perfume ni lebih-lebih lagi perfume artis malaysia...Bila artis punya perfume ramai je yang cari kan...taste celebrities betoii nohhh...


PERFUME CHE TA

Sempena Aidilfitri yang bakal menjelang ni saya nak buat perfume che ta review untuk tatapan peminat perfume artis malaysia. Perfume che ta yang ni namanya precious...Baunya memang wangi...bak kat kawan saya bila pakai perfume che ta ni ada feeling macam artis gitu hahahaha...rasa lebih yakin bila ada dalam kalangan orang yang ramai sebab baunya sangat-sangat wangi dan eksklusif.

perfume che ta berapa ml ??? Sat satttt nak habaq la ni...hahaha...perfume che ta yang hat ni 20ml...comey je boleh letak dalam hadbag korang...Boleh ada dalam genggaman sepanjang masa...Ada tau orang yang jenis tak boleh hidup tanpa perfume(umpamanya...maksudnya terlalu obses) Oleh kerana perfume che ta ni comel je maka bolehla merialisasikan cik obsesi untuk berkepit dengan perfume sepanjang hari...tak ganggu ruang handbag uolllssss pun...

perfume che ta harga ?? Haaa ni yang paling ditunggu-tunggu kannn...Harga memang mampu milik toksah risau takde mahal cekik darah sangat pon hikhik...Bak kata orang good value for money  kannn... selit sikit cakap omputeh walaupun cuma secebis hahaha...Ok la...kalau korang berminat nak beli just picit je icon whatsapp kat bawah ni untuk terus chat dengan saya...See you soon...Thank you uolllsssss....
-
-
-
-
-
Korang kalau nak beli boleh terus tekan icon whatsapp kat bawah ni ya saya tungguuuu...hehehe
Wassalam

BUAT JENAMA SENDIRI

-

-
-
-
-
Korang kalau nak beli boleh terus tekan icon whatsapp kat bawah ni ya saya tungguuuu...hehehe
Wassalam

KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)

JUS GOYANG RAPAT

Assalammualaikum korang...Hai semua,harini saya nak update pasal JUS GOYANG RAPAT . Yang belum tahu lagi ni saya nak bagitahu,jus goyang rapat adalah milik kepada artis dan usahawan Rozita Che Wan yang memang gojes,meletop,hot dan banyak lagi huhuhu...Saya suka sangat dengan penampilan beliau...JUS GOYANG RAPAT  ini adalah salah satu rahsia beliau untuk kekal cantik macam anak dara uolllllssss...

Kata orang tua-tua,kalau nak cantik ni kena berkorban...kena jaga makan,kena berpantang sikit kan...bukan apa yang lalu terus bedal jew ... JUS GOYANG RAPAT  ini adalah cara tradisional merawat dalaman wanita yang dimodenkan supaya kita dah tak payah nak reneh-reneh akar kayu lagi...Semua wanitapun busy zaman sekarang ni,so...dengan JUS GOYANG RAPAT  ni mudah...korang buka penutup then curah atas sudu dan terus telan...mudahkan hehehe


 KELEBIHAN JUS GOYANG RAPAT BY ROZITA CHE WAN
✔ Menstabilkan hormon
✔ Memberi tenaga dalaman menguatkan rahim kepada yang selalu keguguran
✔ Mempercepatkan luka bersalin dan luka pembedahan
✔ Mengecutkan peranakan
✔ Vagina lebih grib dan tidak kering
✔ Menegangkan payudara
✔ Awet muda
✔ Mengurangkan sakit sengugut (yang belum kahwin dan sudah kahwin)
✔ Merawat keputihan
✔ Menghilangkan masa lesu dan sakit badan


CARA PENGAMBILAN JUS GOYANG RAPAT BY ROZITA CHE WAN
✔ Jus berperisa Laici
✔ Sehari Ambil 4 Sudu Iaitu 2 sudu pagi sebelum sarapan & 2 Sudu malam sebelum tidur
✔ Pastikan anda banyak minum air suam/air masak
✔ Ibu Menyusu boleh mengamalkan Jus Goyang
✔ Ibu Mengandung TIDAK DIGALAKKAN untuk mengamalkan Jus Goyang
✔ Simpan dalam Peti Sejuk selepas dibuka Berat 250ml Sebotol



BUAT JENAMA SENDIRI


-

-
-
-
-
Korang kalau nak beli boleh terus tekan icon whatsapp kat bawah ni ya saya tungguuuu...hehehe
Wassalam

KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)

PERFUME DATO' ROSSA

Assalammualaikum Gojes.....
Ada tak yang masih tercari-cari PERFUME DATO' ROSSA ni angkat tangannnnn!!!! Hehehe...ramai juga yang berminat dengan perfume ni buktinya sejak bulan jun launching dah ramai dah pakat rebut...biasanya kalau perfume artis menang orang berebut nak beli...

Ada 3 jenis wangian :

~ Lahfah
~ Beautiful
~ La Vie En


PERFUME DATO' ROSSA


PERFUME DATO' ROSSA

PERFUME DATO' ROSSA

Serius wangi PERFUME DATO' ROSSA ni. baunya lembut je...Kalau korang jenis suka pakai perfume yang kurang keras boleh la pakai cuba perfume ni. Semuanya pun wangi...Eh...ada ke perfume yang tak wangi??? krik krik krikkkk...Apa yang penting perfume ni boleh bawa solat ya...

haaaa...sebelum saya terlupa...PERFUME DATO' ROSSA ni berada dalam kategori "EU DE PARFUM" tau...Kalau korang nak tahu apa maksudnya jom baca kat bawah ni...


Eau de Perfume adalah Kadar Ketumpatan patinya mencapai  8%-16%. EDP atau Eau De Parfum mengandungi pati yang kurang pekat daripada Parfum. Tahan sehingga 3-5 jam. Ia mempunyai kandungan alkohol yang sedikit, aroma wanginya tahan lama dan kuat. Selalunya lebih sesuai digunakan pada malam hari, terutama untuk menghadiri acara formal. ( kredit to Sophie boutique )


Terima kasih kepada yang baca review saya...Jumpa lagi next entri...

BUAT JENAMA SENDIRI

-

-
-
-
-
Korang kalau nak beli boleh terus tekan icon whatsapp kat bawah ni ya saya tungguuuu...hehehe
Wassalam

KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)