LightBlog

CEK LAWA

CEK LAWA BOLEH HILANGKAN SEMUA MASALAH HITAM D CELAH2 & KETIAK SY? BIAR BETUL????

🌸KELEBIHAN CekLawa ni🌸
(100% ekstrak herba semulajadi)

👉 kaya dengan vitamin c dan mineral.
👉 Menggalakkan pertumbuhan sel kulit baru.
👉Mencerna sel-sel kulit lama
👉Menjadikan kulit semakin cerah dengan tona yg sekata.
👉Merangsang lapisan kolagen untuk menjadikan kulit lebih sihat dan lembut
👉 Dapat melembabkan kulit
👉Bau yang wangi.




HARGA :
RM21
(POSTAGE RM8/12)

QUEEN OFF MUTIARA

QUEEN OF MUTIARA 
Selalu ada org tanya 10 biji je sebotol QM Pearl Capsule?????
Cukup ke nak putih gebu tu???
Ala nape sikit bebenor???
Mahal ler klu 10 biji je....
Blh tahan 10 hari je....

Haaaaaaaa
Meh sini nak bgtau... QM Pearl Capsule mmg 10 biji je.. Tp kesan dia xyah nak ckp la... Mmg terbaik.. Beribu testimoni yg ckp pasal betapa pantas kesan korang blh jd putih gebu.. 




Antara Kelebihan Queen Of Mutiara :
🔉Memutihkan kulit seawal 3 hari
🔉Melicinkan menggebukan kulit
🔉Memudakan usia
🔉Mengetatkan faraj
🔉Menganjalkan payudara
🔉Merawat jerawat/jeragat



TROPIKA BABY HAIR & OIL LAVENDER 125ML

TROPIKA BABY HAIR & OIL LAVENDER 125ML

RUAM LAMPIN, RUAM PANAS, RUAM SUSU, ECZEMA serta masalah alahan kulit bayi kini boleh dirawat dengan sempurna menggunakan produk Tropika Baby Hair & Body Oil
Dirumus sepenuhnya daripada Minyak Kelapa Dara (Virgin Coconut Oil),produk terbaik di dunia tanpa minyak mineral,bahan toksin,paraben atau steroid yang memudaratkan kesihatan bayi. Kaya dengan Vitamin E , serta bersifat anti oksida, Tropika Baby Hair & Body Oil memelihara serta melindungi kulit bayi daripada serangan bakteria dan kulat.
Didatangkan dengan aroma Lavender yang bertindak sebagai anti-stress, ia berupaya merangsang serta menenangkan minda bayi . PRODUK ALAMI MESRA BAYI itulah komitmen kami untuk bayi anda.




KHASIAT & KEBAIKAN :
~Sesuai utk bayi baru lahir hingga dewasa.
~Tiada steroid dan 100% minyak kelapa dara asli.
~Sapukan pada bahagian bermasalah selepas mandi atau pada bila2 masa.
~Membasmi bakteria, kulat dan antioksidan.
~Tiada kesan sampingan.
~Untuk kegunaan luaran.

Lebih berkesan jika digunakan dengan TROPIKA BABY SOAP LAVENDER.
* PRODUK 2in1 - Merawat masalah alahan kulit serta melebat & menyihatkan rambut bayi anda
* Losyen ini tidak mengandungi stereoid & bebas daripada sebarang bahan kimia

CARA PENGGUNAAN :
1- Mandikan bayi anda dengan Tropika Baby Soap
2- Kemudian sapu seluruh badan bayi dengan Tropika Baby Hair & Body Oil terutamanya di bahagian yang sensitif dengan alahan kulit.

HARGA :
RM52
(POSTAGE RM8/12)

TROPIKA NATURAL BUBBLE WASH

TROPIKA NATURAL BUBBLE WASH 
Melembabkan dan melembutkan seluruh badan dalam satu masa samaada kulit bayi, rambut dan kepala . Sangat sesuai untuk bayi [newborn] sehingga kanak-kanak yang tidak ada banyak rambut. Ia juga boleh digunakan untuk seisi keluarga diperkayakan dgn VCO

***SAYA CUMA ADA LAVENDAR SAHAJA SKRG

DIFOMULASI khas utk kulit yg lembut dan sensitif seperti bayi
sesuai utk menangani Eczema...yg paling PENTING SLS Free!

Ada 3 Haruman utk Natural Bubble Wash ini :
1 SWEET ~~ Aprikot
2 Happy ~~ Roses
3 Lavender

HARGA :
RM38
(POSTAGE RM8/12)

MINYAK YAYA

MINYAK YAYA 




Memperkenalkan produk kelima keluaran syarikat kami iaitu MINYAK YAYA yang akan memasuki pasaran pada pertengahan bulan depan. 
.
.
Produk ini adalah inisiatif idea dari tuan sifu Fizo Omar dan team FOC. 
.
.
MINYAK YAYA adalah produk yg dirumus khas untuk kegunaan luaran bayi. Ia dapat melegakan masalah kembung perut, sembelit dan ketidakselesaan pada bayi.
.
.
MINYAK YAYA adalah kerjasama diantara Hybrid Nutrilab Sdn Bhd dengan ZY Phyto Tech Industries Sdn Bhd.
.
.
Produk ini adalah berasaskan organik, halal, lulus KKM dan tidak mempunyai kesan sampingan serta selamat untuk digunakan.
.
.

HARGA :
RM20
(POSTAGE RM8/12)

GLUTA WINK WHITE LOTION

🌸 GLUTA WINK WHITE LOTION 




Manfaat Gluta Wink White Lotion :
~Memutihkan kulit secara menyeluruh
~Menghaluskan kulit sehingga kulit tampak sehat, cantik & putih alami
~Diperkaya dengan Vit E yang berguna untuk memutihkan kulit
~Vit C yang berguna untuk mengurangi bintik/bekas luka di kulit
~Meratakan warna kulit sehingga terlihat mulus dan kinclong
~Terdapat kandungan SPF60 yang dapat memberi proteksi maksimal pada kulit dari bahaya sinar matahari

HARGA :
RM29
(POSTAGE RM8/12)

GLAM EYELASH SERUM

LEBATKAN BULU MATA & KENING SECARA SEMULAJADI
GLAM EYELASH SERUM 

Berfungsi untuk :
✔Melebatkan bulu mata
✔Memanjangkan bulu mata
✔Melentikkan bulu mata
✔Mencantikkan bulu mata
✔Melebatkan bulu kening




Kesannya tip top....3 - 7 dah nampak hasilnya....

Hari 1 - 5 👉 Bulu mata sedia ada menebal 30%
Hari 6 - 10 👉 Anak2 bulu mata baru tumbuh
Hari 11 -20 👉 Bulu mata sedia ada menebal 50%
Hari 11 - 20 - 👉 Bulu mata lebat & tebal

❤ Mudah di gunakan - kurang 5 minit
❤ Selamat di gunakan - 100% bahan organik

HARGA : RM43
(POSTAGE RM8/12)

KRIM JERAGAT MOLEK


Assalammualaikum dan Salam sejahtera ...kepada sesiapa sahaja yang masuk ke blog saya. Selamat datang ke KEDAI KOSMETIK ONLINE.


KRIM JERAGAT MOLEK

Sekali lagi saya bersiaran hihihihi...sebab nak update pasal KRIM JERAGAT MOLEK ni ha...gambar pek lama dah tak keluar lagi nanti ada yang beli cakap saya jual yang fake pula...

Saya rasa ramai dah tahu pasal kehebatan KRIM JERAGAT MOLEK ni sebab dalam banyak-banyak produk yang saya jual produk inilah ranking yang paling tinggi sekali permintaannya

Baru-baru ni ada seorang customer saya yang agak berumur beli...Dua hari selepas tu mesej saya bagitahu suka sangat-sangat dengan KRIM JERAGAT MOLEK ni sebab serasi dengan dia. Bukan la nak bagitahu korang yang krim ni calit-calit terus cantik tapi mungkin kakak tu terasa keserasian KRIM JERAGAT MOLEK ni kat dia itu yang excited nak bagitahu saya tu kot

Urmmmm...Tak semestinya sesuai pada kakak tu sesuai untuk kita. Salah satu faktor kehebatan KRIM JERAGAT MOLEK ini adalah kerana ia mempunyai kelulusan KKM. Ini satu situasi yang normal kerana sejak akhir-akhir ini ramai yang mula menitikberatkan soal pemilihan produk kecantikan. Mereka lebih yakin dengan produk yang ada KKM

KRIM JERAGAT MOLEK ini mempunyai manfaat untuk membantu mereka yang mempunyai masalah Jeragat bagi mereka yang berumur 30 tahun dan ke atas...Selain itu ia membantu mengecutkan pertumbuhan jerawat,mempercepatkan proses pengeringan jerawat yang besar tu (jerawat batu hehehe)

Kalau jerawat mesti ada kesan atau parut kan korang??? Haaa...KRIM JERAGAT MOLEK ni boleh menghilangkannya dengan cepat. Selain itu ia membantu mencerahkan kulit dengan sekata...Membuang black/whitehead kat muka korang tu... 

Huhuhuhu....Tak suka black/whitehead...Ishhhh...ada ke yang suka??? hahaha...mesti tiada manusia yang suka kan...

Yang bestnya pasal KRIM JERAGAT MOLEK ni korang tak payah pakai dengan set skincarenya pun takpe...just pakai krim jeragat ni je...pakainya waktu malam sapu nipis-nipis je taw

Eh ada lagi kelebihan KRIM JERAGAT MOLEK ni...kalau korang pakai krim ni korang akan rasa muka korang lembab je...yang kulit berminyak boleh tolong korang kurangkan kulit berminyak tu. Dan yang paling penting KRIM JERAGAT MOLEK ni membantu pertumbuhan sel kulit yang baru

Korang tak payah pelik kalau bila pakai  KRIM JERAGAT MOLEK ni korang rasa macam kulit korang glowing,pinkish-pinkish dan macam cerah sekata...jeragat pun hilang tah kemana...sebabnya KRIM JERAGAT MOLEK berupaya merawat kerosakan kulit korang akibat tersalah guna produk sebelum-sebelum ini. 

Kelassss ko Moleeekkkk...huhuhuhu...Diharap sesiapa sahaja yang ingin mencuba mendapat keserasian dalam menggunakan produk "hottest" ni...In Sya Allah

Wassalam

*****
PRODUK ORGANIK HOMEMADE
DISINI

*****
Berminat berurusan dengan saya???
Sila klik icon WHATSAPP untuk terus chat bersama saya...
KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)

WAKTU OPERASI :
Isnin - Jumaat

(8am - 8pm)



TUTUP ORDER :

(12 Tengahari)



*payment sebelum 12 tengahari 

akan di pos hari yang sama



" Terima kasih daun keladi,

Kalau nak beli datang lagi"



~ Terima kasih kerana sudi singgah di KEDAI KOSMETIK ONLINE ~
Dapatkan info terkini produk kecantikan terbaru
produk kecantikan/produk kesihatan/produk jamu/produk kanak-kanak/produk mummy/produk lelaki/produk wanita/produk skincare/produk wangian/produk kurus/produk breast/produk sabun & scrub/produk mandian/peluang jenama sendiri




SET BERSALIN D"HERB BARU

Set bersalin D'herb sudah berwajah baru sekarang ye...Kepada yang berminat boleh check kat sini barang2 yang ada dalam set untuk persediaan menunggu orang baru...semoga bermanfaat dan dipermudahkan...


Ni senarai barang yang ada dalam set ni:
~MANDIAN HERBA 
~BEDAK SEJUK
~LOSYEN BAYI
~KRIM PANAS
~PATI HERBA MAK BIDAN 1
~PATI HERBA MAK BIDAN 2
~PENCUCI WANITA MAK BIDAN
~SAPUAN BADAN MAK BIDAN

HARGA :
RM126
(POSTAGE)
skynet sm : RM15
Domestik ss : RM30
Pos laju ss : RM40

PERLA DUST

KEBAIKAN PERLA DUST: 
Ø Mencerahkan kulit 
Ø Menenangkan, menghaluskan jeragat atau jerawat di muka 
Ø Mengurangkan masalah selulit, parut atau kesan kehitaman 
Ø Mengurangkan rekahan dibahagian tumit/telapak kaki 
Ø Mengatasi gangguan kulit (eksim, jerawat, flek, luka kulit) 
Ø Melancarkan haid yang tersekat 
Ø Bagi ibu menyusukan anak, perla dust boleh menambahkan susu badan 
Ø YANG PENTING : mengharumkan badan


HARGA :
RM30
(POSTAGE RM8/12)

BEDAK MIYAMI

KELEBIHAN BEDAK MIYAMI :
✔Bedak Miyami; 2 way foundation yang dihasilkan oleh pakar persolekan Jepun yang terkemuka, 
✔Miyami diperbuat sepenuhnya daripada bahan semulajadi dan tidak mengandungi sebarang alkohol ataupun ekstrak binatang.
✔Sesuai untuk para wanita yang inginkan 
solekan yang sempurna.
✔Para artis menggunakan bedak ini kerana nampak gebu,lindung jerawat dan ada perlindungan UV.

 HARGA :
RM24
(POSTAGE RM8/12)

JAPANESE BAMBOO CHARCOAL

JAPANESE BAMBOO CHARCOAL

FUNGSI :
🌿Mencerahkan kulit wajah yang kusam
🌿Mengecutkan jerawat dengan segera
🌿Menyembuhkan luka pada kulit muka
🌿Mengawal minyak yang berlebihan
🌿Memudarkan parut hitam dan bekas jerawat
🌿Mengatasi masalah bintik hitam
🌿Menegangkan kulit muka
🌿Menyerap toksin dan racun pada lapisan dalam kulit muka


HARGA : RM34
(POSTAGE RM8/12)