LightBlog

DEEJA COSMETIC

Set penjagaan wajah Deeja Cosmetic mampu merawat masalah kulit wajah : 
~ berjeragat @ kulit kusam
~ lebam bawah mata, dan kulit kering
~ berjerawat & berminyak / sensitif
~ tona kulit xsekata
~ berparut dan sbgainya..


Complete set untuk 1 bulan kegunaan :
~ sabun pembersih wajah
~ toner nano
~ krim siang 
~ krim malam
~ krim nano


1. SABUN PEMBERSIH MUKA ±120gm (NOT150702472K)
- Membantu membersihkan kulit wajah dengan mendalam
- Membantu menyinkirkan sel2 kulit yang mati
- Membersih kulit sehingga ke dalam dengan partikel nano 
- Mengatasi masalah jerawat, jeragat, kulit gelap & berminyak.

Kandungan utama : Air Mawar, Susu & Beras

2. TONER NANO ±30ml (NOT150702471K)
- Melembabkan kulit sepanjang hari 
- Mengecilkan liang pori yang besar
- Menjadikan kulit lebih segar, bersih seharian 
- Mengimbangi pH kulit

Kandungan utama : Aloe Vera & Air Mawar

3. KRIM SIANG ±6gm (NOT150702468K)
- Mencerahkan kulit secara optimum semulajadi
- Mengandungki SPF 35 untuk perlindungan dari UV
- Memberikan tona kulit yang sekata & seimbang

Kandungan utama : Minyak Biji Anggur & Serbuk Mutiara

4. KRIM MALAM ±6gm (NOT150702469K)
- Membantu merawat kulit yang rosak
- Membantu mencegah jerawat & memudarkan jeragat
- Memulihkan cela pada kulit agar kulit kembali berseri & remaja

Kandungan utama : Minyak Jojoba & Kunyit

5. KRIM NANO (Malam) ±6gm (NOT150702438K)
- Memberi nutrisi dan memulihkan struktur kulit pada waktu malam selepas seharian kulit terdedah dengan sinaran matahari dan juga kotoran
- Berfungsi mengembalikan keanjalan kulit
- Memberi kelembapan kulit 
- Menjadikan kulit sehalus kulit bayi 

HARGA 
DEEJA 5IN1 SKINCARE : RM55
DEEJA SABUN : RM13
DEEJA KRIM MALAM : RM22
DEEJA KRIM SIANG : RM22
DEEJA KRIM NANO : RM22
(POSTAGE RM8/12)

COKLAT IQRA' SINAR IQ


๐ŸŒธPRODUK BARU NUTRISI PEMANTAP MINDA๐ŸŒธ


COKLAT IQRA' SINAR IQ mempunyai kelebihan yang sama dengan COKLAT MINDA HIJRAH... 
๐Ÿ‘‰ Kuantiti 60 biji




Kelebihan : 
๐Ÿ’– Membantu meningkatkan kestabilan minda.
๐Ÿ’– Mempunyai zat-zat makanan serta nutrisi yang sesuai untuk mengaktifkan sel-sel minda.
๐Ÿ’– Jika diamalkan secara berterusan apat memberi ketenangan, tenaga, mudah faham dan fokus dalam apa jua yang dilakukan.

HARGA :
RM39
(POSTAGE RM8/12)


COCOA COLLAGEN



COCOA COLLAGEN POWER PLUS MENGANDUNGI:
Marine Collagen - Membantu mengimbangi hormon,mencantikkan kulit, menghaluskan dan menggebukan kulit.
Kacip Fatimah - Membantu merapatkan otot-otot rahim,faraj wanita dan memberi kehebatan dalam hubungan suami isteri.
Lobata - Membantu menambahkan tenaga, memontokkan dan menegangkan payu dara serta punggung.
Krimer bukan tenusu - Membantu meningkatkan daya kesihatan anda.
Dextrose monohydrate - Melambatkan proses penuaan
Oligo saccharide - Menyahkan toksin dan meningkatkan sistem dalam badan.

KEBAIKAN DAN KHASIAT:
Membantu mengimbangi hormon
Merangsangkan pertumbuhan sel baru/anti kedut
Mencantik,menghalus dan menggebukan kulit
Memontokkan dan menegangkan payudara serta punggung
Melambatkan proses penuaan
Merapatkan vagina dan mengeratkan hubungan suami isteri
Merangsangkan pertumbuhan sel baru/anti kedut
Mencantikkan kembali tumit kaki yang pecah
Mencerahkan kulit secara semulajadi
Memberikan tenaga
Membantu mengurangkan keguguran rambut
Melancarkan peredaran darah dalam badan
Mengimbangi berat badan
Meningkatkan daya penghadaman
Pengurangan sengal-sengal dan lenguh-lenguh otot

HARGA : 
RM30
(POSTAGE RM11/17)

BABIES BLINK STRAWBERI

KEISTIMEWAAN BABIES BLINK STRAWBERI :
 ✔ Mencerahkan kulit dalam masa 5 hari
✔ Melembutkan dan mencerahkan kulit secara menyeluruh dengan sekata
✔ Membaiki tekstur kuliy agar nampak bersinar, cerah dan gebu dalam masa yang singkat
✔ Memulih kulit berparut, berjerawat serta kering
✔ Menganjalkan kulit agar sentiasa lembap
✔ Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di bawah kelompok mata
✔ Mengecilkan liang pori kulit
✔ Menguatkan sistem imunisasi badan agar kekal aktif bertenaga
✔ Menghilangkan rasa mengantuk


HARGA : 
RM15
(POSTAGE RM8/12)

SABUN BABIES BLINK (PURPLE)



FUNGSI GLUTOCOL SOAP :
~ Menghilangkan bintik hitam
~ Mengecutkan jerawat

** Cuci muka 2 kali sehari pagi & malam menggunakan glutacol soap 

KOPI BABIES BLINK

KANDUNGAN DALAM BABIES BLINK COFFEE :
✔ Serbuk Mutiara L-Cysteine Hydrochcloride Monohydrote
✔ Calcium
✔ Ekstrak Habbatussauda
✔ Ekstrak Betik
✔ Ekstrak Anggur
✔ Avocado
✔ Tomato
✔ Vitamin C
✔ Marine Collagen
✔ Kopi Arabik
✔ Krimer Bukan Tenusu
✔ Gula

KEISTIMEWAAN BABIES BLINK COFFEE :
✔ Mencerahkan kulit dalam masa 5 hari
✔ Melembutkan dan mencerahkan kulit secara menyeluruh dengan sekata
✔ Membaiki tekstur kuliy agar nampak bersinar, cerah dan gebu dalam masa yang singkat
✔ Memulih kulit berparut, berjerawat serta kering
✔ Menganjalkan kulit agar sentiasa lembap
✔ Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di bawah kelompok mata
✔ Mengecilkan liang pori kulit
✔ Menguatkan sistem imunisasi badan agar kekal aktif bertenaga
✔ Menghilangkan rasa mengantuk

CARA PENGAMBILAN BABIES BLINK COFFEE :
✔ Amalkan 2 Kali sehari & amalkan ketika perut kosong
✔ Ambil 1 sachet sebelom sarapan & sebelom tidur
✔ Pastikan banyak minum air masak untuk mempercepatkan tindak balas

HARGA :
RM15
(POSTAGE RM8/12)

BABIES EXPERT GARCINIA



KELEBIHAN/FUNGSI
✔ Membakar lemak degil dengan pantas
✔ Menghalang pembentukan lemak baru
✔ Memperbaiki kualiti tidur (lebih lena)
✔ Membaiki sistem perncernaan dan penghadaman
✔ Badan terasa ringan, cergas bertenaga walaupun kurang makan
✔ Detox sistem perkumuhan, atasi masalah sembelit
✔ Membantu mencantikkan kulit
✔ Perut kempis, badan bertenaga sepanjang hari
✔ Kaya antioksidan dan meningkatkan antibodi
✔ Mengurangkan selera makan
✔ Meningkatkan metabolisma badan
✔ Mengurangkan kolestrol dan tekanan / stress

KANDUNGAN BAHAN-BAHAN
~ Garcinia Cambogia dan bahan-bahan terbaik dan selamat untuk pengguna

CARA PENGAMBILAN
~ 2 pil setiap hari.
~ 1 pil selepas sarapan
~ 1 pil sebelum tidur

HARGA :
RM35
(POSTAGE RM8/12)

SABUN HERBA CHANTEQ PURNAMA



Khasiat Sabun Herba Chanteq Purnama :
~ Bertindak sebagai ejen pembersih.
~ Membantu meningkatkan metabolisme untuk pertumbuhan kulit, melambatkan proses penuaan,mengurangkan kedutan dan menganjalkan kulit secara semulajadi.
~ Penggunaan yang berterusan akan meredakan pertumbuhan jerawat dan jeragat.
~ Meresap jauh ke setiap liang roma untuk menyingkirkan kotoran.
~ Mengekalkan dan mengimbang kelembapan dan juga menyegarkan serta melicinkan kulit.
~ Mengawal penghasilan melanin agar kulit lebih cerah dan berseri.

Cara Guna Sabun Herba Chanteq Purnama :
~Buihkan Sabun Herba Chanteq Purnama dengan air di tapak tangan. 
~Lumur pada seluruh muka.
~Urut dan bilas dengan air sehingga bersih.
~Guna pada waktu siang dan malam.

HARGA :
RM12
(POSTAGE RM8/12)

BIDARA LAB

BIDARA LAB 
Gel Mandian Bidara dan minyak ini dirumus khas dengan ekstrak daun bidara yang telah lama dikenali sebagai bahan ikhtiar untuk merawat gangguan jin dan syaitan menurut Al-Quran dan Hadith. Ia juga diperkaya dengan bahan yang mampu menaikkan semangat dan aura positif kepada pengguna. Sesuai digunakan pada seluruh anggota badan.  Gunakan dengan yakin dan suci. Dengan menggunakan gel mandian bidara,  anda dapat melihat hasilnya dalam masa 7 hari






Produk ini diluluskan oleh KKM-BPFK.

Telah diRuqyahkan oleh Ustaz Syakir dari Pusat Rawatan As- Syakirin.

Khasiat Gel Mandian Daun Bidara :
~ Menaikkan semangat dan aura
~ Mudah meresap ke dalam darah dan melancarkan peredaran darah.
~ Getaran baunya amat tidak disukai oleh makhluk halus.
~ Menghindar dari gangguan sihir dengan izin Allah.

Cara Penggunaan MANDIAN :
~ Picitkan sedikit Gel Mandian Bidara ke tapak tangan.  
~ Gaulkan dengan air hingga berbuih dan sapu pada anggota badan bermula dari rambut hingga ke kaki.

Cara Penggunaan MINYAK :
~ Titiskan 3 hingga 4 titisan Minyak Pati Bidara ke tak tangan  

~ Sapukan pada anggota badan bermula dari rambut hingga ke hujung kaki.

HARGA :
MINYAK AURA : RM59
MINYAK PATI : RM59
SHOWER 200ML : RM35
(POSTAGE RM8/12)

SHOWER 500ML : RM59
(POSTAGE RM11/17)

AMYERA BEAUTY FLAWLESS

AMYERA BEAUTY FLAWLESS SKINCARE
Penggunaan Amyera Beauty Flawless Skincare adalah penyelesaian bagi masalah kulit anda. Dalam beberapa hari sahaja masalah kulit yang serius, jerawat, parut jerawat dan kulit sensitif bakal hilang. Kulit nampak semakin cerah, warna kulit semakin sekata, lebam bawah mata hilang, pori-pori di hidung juga hilang dan tiada lagi kulit kering.


HARGA :
RM35
(POSTAGE RM8/12)

Kandungan:
Bar Sabun Susu
Whitening Day Cream (SPF 30) (20 mg)
Whitening Night Cream (30 mg)

KELEBIHAN AMYERA BEAUTY :
Jerawat
Jeragat
Pore
Tona tidak sekata
Parut jerawat
Mampu mencerahkan kulit
Tiada penggelupasan
Juga boleh digunakan di badan
Panau
Jerawat di badan
Masalah bau badan Dan lain lain.

KELEBIHAN LAIN :
Menghilangkan Jerawat, Parut, Pigmentasi, stretchmarks dan cela
Mengurangkan kedut serta menegangkan
Mencerahkan kulit yang kusam, gelap termasuk bahagian badan
Menyamaratakan tona kulit
Menghilangkan hitam di bahagian ketiak dan peha
Menghilangkan minyak berlebihan
Wajah lebih putih
Kulit lebih licin
Memudaratkan jeragat

CARA PENGGUNAAN :
Siang:
Bersihkan muka menggunakan SABUN FLAWLESS AMYERA BEAUTY
Sapu dan ratakan KRIM SIANG AMYERA BEAUTY.

Malam:
Gunakan KRIM MALAM AMYERA BEAUTY selepas membersihkan muka menggunakan SABUN AMYERA BEAUTY
Untuk kesan yang lebih cepat dan berganda, gunakan FLAWLESS BOOSTER CREAM (FBC) dengan krim malam sebelum tidur .


LOOSE ITEM 
KRIM MALAM : RM23
KRIM SIANG : RM23
SABUN : RM18
(POSTAGE RM8/12)

SUSU KAMBING ABQORI

KELEBIHAN SUSU KAMBING ABQORI :
~ Susu ini diekstrak dengan KURMA + KISMIS + BADAM + GINKGO BILOBA + PROBIOTIK
~ Rasa yang LAZAT
~ TIADA BAU HAMIS
~ TANPA SEBARANG PERASA TIRUAN
~ Terdapat pilihan perisa ORIGINAL & COKLAT
TIADA CAMPURAN SUSU LEMBU
~ Sesuai untuk semua lapisan umur seawal umur 6 BULAN

KANDUNGAN :
~Susu Kambing
~Almond (Badam)
~Kismis
~Ginkgo Biloba
~Kurma
~Madu
~Campuran Sayuran & Buahan
~Taurine
~Galacto Oligosaccharides
~Buah Tin
~Aquamin F
~Probiotic
~Ropufa (Omega 3)

TESTIMONIAL
~~~~~~~~~~~
“Alhamdulillah..anak-anak suka sangat minum..asyik nak susu je” Pn. Intan Suhaila (Umbai, Melaka)
“Anak saya memang ada alergic to dairy product, tu yg kena cari susu kambing..so far ok & he likes it very much!” Pn. Asliza (Kajang, Selangor)
“Ok sangat2...selsema anak cepat je baik!” Pn. Eza (Bukit Katil, Melaka)

HARGA :
RM30
(POSTAGE RM8/12)


JAMU MAK DARA SERBUK

Jamu Mak Dara membantu menyelesaikan masalah berikut :
1.Berat badan
2.Untuk awet muda
3.Ada masalah senggugut dan haid tak teratur
4.Masalah keputihan
5.Muka berjerawat dan kusam
6.Mengembalikan semula keharmoniaan rumahtangga
7.Masalah faraj longgar, rahim turun, berair dan kurang mencengkam
8.Masalah terkencing ketika batuk dan bersin
9.Masalah banyak angin dlm badan
10.Masalah toksik dlm badan
11.Masalah sengal badan, sakit pinggang, sakit tumit dan lutut
12.Ingin berhenti merokok
13.Tidur tak lena


HARGA : 
RM48
(POSTAGE RM8/12)

JUS SIMPUL QASEH

JUS SIMPUL QASEH
RAHSIA WANITA

Manfaat :
❤mengatasi masalah keputihan melampau
❤lendir berlebihan
❤mengatasi masalah kegatalan di mis V
❤kegatalan di faraj
❤keluar angin melalui vagina
❤peranakkan rendah atau jatuh
❤menguatkan otot-otot rahim

Jus Simpul Qaseh ...MENGUATKAN KEMUTAN...MENGETATKAN BERGEGAR!!!!!!!...Encik suami tidak akan pandang ke lain


HARGA :
RM25
(POSTAGE RM8/12)

MOLLY MISS V FEMININ WASH

MOLLY MISS V FEMININ WASH


KELEBIHAN MISS V FEM WASH:
๐Ÿ’ Mengetatkan faraj dengan segera
๐Ÿ’ Mencerah bahagian tengah vagina
๐Ÿ’ Menghilangkan kegatalan dan keputihan
๐Ÿ’ Memberi haruman yg tahan lama
๐Ÿ’ Membunuh bakteria dan kulat
๐Ÿ’ Merawat keputihan
๐Ÿ’ Memulihkan luka selepas bersalin
๐Ÿ’ Mencegah kegatalan serta ketidakselesaan
๐Ÿ’ Mencegah bau yg kurang enak
๐Ÿ’ Boleh digunakan oleh remaja atau kanak2 yg mengalami masalah keputihan
๐Ÿ’ 100% organik dan selamat digunakan

HARGA :
RM30
(POSTAGE RM8/12)

MANUKA HONEY BEE VENOM

MANUKA HONEY BEE VENOM
๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž

Royal nectar moisturising face lift cream merupakan satu-satunya krim muka yang dirumus khas untuk anti penuaan. Krim ini berasaskan dua produk asas yang hebat dari New Zealand iaitu Manuka dan Bee Venom. Bee venom merupakan racun lebah yang akan meransang otot muka untuk mengetatkan dan menegangkan kulit serta mengurangkan kesan-kesan garis kedut di muka. Selayaknya royal nectar dipanggil "BOTOX" tanpa jarum kerana dengan hanya menggunakan di atas kulit muka hasilnya setanding botox. Krim ini dengan lembut meransang kulit menghasilkan kolagen,mengencangkan kulit dan melembabkan kulit. Selain itu ia juga berfungsi memperbaiki kerosakan kulit yang berpunca dari faktor umur,persekitaran atau kesilapan menggungakan produk yang tidak sesuai. Kombinasi Manuka honey dan Bee venom adalah sangat bermanfaat untuk melawan penuaan kulit dan kesan jeragat



 Fungsi /Kebaikan :
๐Ÿ’žAnti aging
๐Ÿ’žAnti wrinkle
๐Ÿ’žBoleh hilangkan jeragar & parut jerawat
๐Ÿ’žMencerahkan kulit muka secara semula jadi
๐Ÿ’žMenaikkan seri wajah...muka bersinar2
๐Ÿ’žTiada lagi wajah yang kusam

Cara guna :
๐Ÿ’žPAGI : Selepas mencuci muka sila keringkan muka sebaiknya, kemudian boleh sapukan krim di seluruh muka. Urut memutar sehingga krim meresap sepenuhnya kedalam kulit. Selepas itu anda boleh bermekap seperti biasa
๐Ÿ’žMALAM : Cuci muka sebelum tidur dan urutkan krim dimuka secara memutar sehingga meresap kedalam kulit

Bahan - bahan : 
๐Ÿ’žAir suling
๐Ÿ’žManuka honey
๐Ÿ’žBee venom
๐Ÿ’žMinyak avocado
๐Ÿ’žMinyak rosehip
๐Ÿ’žAir mawar
๐Ÿ’žMinyak evening primrose
๐Ÿ’žLilin lebah
๐Ÿ’žCocoa butter
๐Ÿ’žManuka oil
๐Ÿ’žEstrak marshmallow
๐Ÿ’žLavender essential oil

Berat :
๐Ÿ’ž10gram

Disclaimer :
๐Ÿ’žTempoh keberkesanan penggunaan bergantung kepada individu 

Petua :
๐Ÿ’žGuna dengan konsisten untuk kesan yang cepat

Harga :
๐Ÿ’ž RM35sm RM40ss (sudah termasuk pos)
-
-
-

Berminat nak beli sila whatsapp saya di 01132484182...Tq2

PERFECT GLOW FOUNDATION

PERFECT GLOW FOUNDATION
๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ๐Ÿ’Ÿ

Masih tercari-cari foundation yang sesuai untuk kulit anda? Jom kita pakat-pakat cuba perfect glow foundation yang dihasilkan secara homemade. Foundation ni tak perlu dipakai tebal-tebal. Calit sikit-sikit je dah cantik dan tahan lama. Bila berpeluh pun tidak bagi kesan berbelak-belak atau luntur. Satu bekas foundation ni boleh tahan lama walaupun kecil. Senang dibawa kemana-mana. Selain dijadikan foundation ia juga boleh dijadikan sebagai krim siang



Fungsi /Kebaikan :
๐Ÿ’ŸSPF 50
๐Ÿ’ŸTahan lama sehingga 18jam
๐Ÿ’ŸMenjadikan kulit muka glowing
๐Ÿ’ŸRingan seperti tiada letak mekap
๐Ÿ’ŸSemakin lama semakin glowing
๐Ÿ’ŸSerap peluh
๐Ÿ’ŸKalis air
๐Ÿ’ŸSesuai untuk semua jenis kulit
๐Ÿ’ŸJimat !!! 1 bekas tahan sehingga 2 bulan
๐Ÿ’ŸSemestinya PALING MURAH DI PASARAN!!!!!!!!!

Cara guna :
๐Ÿ’ŸCalit sedikit demi sedikit dibahagian muka dan ratakan mnggnakan jari atau berus

Bahan - bahan : 
๐Ÿ’ŸSpf 50
๐Ÿ’ŸVitamin E
๐Ÿ’ŸBahan-bahan foundation(homemade)

Berat :
๐Ÿ’Ÿ5gram

Disclaimer :
๐Ÿ’ŸFoundation ini sesuai untuk semua jenis tona kulit

Petua :
๐Ÿ’ŸJika nak lebih sempurna glowing dan tahan lama boleh pakai bersama-sama aloevera face mist

Harga :
๐Ÿ’Ÿ RM27sm rm31ss (sudah termasuk pos)
-
-
-
Berminat nak beli sila whatsapp saya di 01132484182...Tq2