LightBlog

LOVERA COMPLETE CLEANSER

Lovera Complete Cleanser menyelesaikan 3 masalah utama kulit muka iaitu jerawat, kulit berminyak & kulit kusam. LCC membersihkan kulit muka sehingga ke liang rongga dgn memcuci kotoran yg terkumpul di dalam pori muka dan menjadikan kulit muka anda lembut, pipi bewarna pink glowing semulajadi dan merasa sgt segar dgn serta merta selepas cucian. 
LCC diformulakan dgn 4 bahan utama drpd gred tertinggi yang memnjadikan pencuci muka ini lengkap untuk anda.


BAHAN UTAMA DI DLM LCC:
-Aloe vera
-Habbatusauda

KENAPA LCC?
- Halal - Ada kelulusan KKM
- Diperbuat drpd kilang bumiputra berstatus GMP
- sesuai utk semua jenis kulit muka
- tidak mengeringkan & menghakis kulit muka
- 500% terbukti berkesan
- selamat & semulajadi
- tiada bahan kimia merbahaya

KEBAIKAN 5 dalam 1
1. Membersihkan liang rongga tersumba akibat habuk & minyak berlebihan (UNCLOG PORES)
2. Membunuh kuman jerawat & mengurangkan bengkak (KILL PIMPLES)
3. Menghapuskan kulit kusam dan menukarnya kepada kulit baru yang glowing pink pink di pipi. (GLOWING NEW SKIN)
4. Melembabkab kulit secara mendalam (INSTANT HYDRATION)
5. Melambatkan proses penuaan kulit & melindungi kulit drpd radikal bebas (ANTI-OXIDANT)

APA YG ANDA DAPAT DGN LCC?
1. Kulit muka yg bersih, segar dan berseri seperti kulit baru
2. Kelembutan & keanjalan kulit serta merta secepat 1 saat!
3. Kulit tampak sihat kemerah-merahan semulajadi seperti memakai blusher.

HARGA :
RM40
(POSTAGE RM8/12)

LOVERA MAGIC JELLY

Multipurpose Aloe Vera Gel (For Beauty & Health) 
Kegunaan utk :- .
Jerawat, kulit berminyak, parut, blackhead, bibir kering, serum bulu mata bg pjg & lebat, pelembab kulit, kulit kusam, buat muka glowing, kelemumur, rambut gugur, luka, gigit nyamuk, melecur kene minyak panas, sunburn, kulit kering, radang kulit, kulit sensitive, ruam lampin (bayi) , ruam susu (bayi) dan BANYAK LAGI KEGUNAAN .
.

HARGA :
RM45
(POSTAGE RM8/12)

FITS DETOX BY MOLLY


Fits Detox ni boleh bg kurus ke?
~ Insyaallah boleh, detox bukan ubat kurus tp sejenis supplement. Detox buang toksin dan bakar lemak dlm badan.

Lepas ambik berapa lama akan dpt kesan?
~ Bergantung pada badan masing2, ada cpt ada lambat.. ada yg ambik sejam dh rasa nk buang.. ada yg keesokkan hari baru buang.. detox ada dua cara, 1 melalui beyakk.. 1 lg melalui air kencing. Kena byk minum air ok..
.
Detox buat cirit birit tak?
~ Detox bukan julap, ia bergantung pd dalaman kita.. selalunya buang dgn lawas, bkn cirit birit yg melampau..
.
Preggy atau BF boleh ambik?
~ Preggy tak perlu, nak detox apanya tgh mengandung.. tunggu lps bersalin dl, sb lps bersalin ada yg sembelit pastu bdn ssh nak turun.. haa masa tu sesuai ambik detox ni. sabar sabar.

Ada bahan beracun tak?
~ Ohh no.. nak buang racun tak perlu makan racun, kena detox.. hihi.. detox ni 100% buah2an.. ada limau, lemon, acai berry, blackcurrent, halia, teh hijau, apple hijau, garcinia n i-carnitine.. sbb tu rasanya masam.

Berapa sachet yg sesuai d ambik?
~ Nak cepat 2 sachet sehari, pg lps sarapan and mlm sblm tidur.. Bancuh atau kemam pon boleh. Bancuh cpt larut ckit..

Start umur brapa boleh ambik detox?
~ 12 taon ke atas, sb bahan yg d gunakan hanya buah-buahan saja.. kanak2 pon ada yg hadapi masalah berat badan n muka jerawat.

25 GRAM X 15 SACHET

HARGA :
RM45
(POSTAGE RM8/12)

KOORUS BODY SALT BY MOLLY

Assalammualaikum uolssss
Molly ada keluarkan produk lagi taw...korang kenal tak produk molly beauty??? Kenal kannnn...Yang tak kenal tu boleh search mesti korang akan suka dengan testimoni-testimoninya...Banyak juga produk keluaran molly beauty ni taw...Yang saya nak habaq ni pasal produk KOORUS BODY SALT BY MOLLY...Korang baca dulu ya...

KOORUS BODY SALT BY MOLLYKOORUS BODY SALT BY MOLLY

Fungsi Koorus Body Salt:
- Menurunkan berat badan dengan kaedah yg selamat dan cepat.
- Memecahkan lemak pada lengan,perut dan peha.
- Mencerahkan kulit badan dan ketiak yang hitam.
- Mengempiskan perut selepas bersalin.
- Sesuai untuk lelaki dan wanita.
- Melembutkan kulit badan.
- Menghilangkan stretchmark pada bahagian badan.
- Menganjalkan perut yang kendur.
- Melawaskan sistem percernaan.
- Membantu meningkatkan kadar metabolisma

Cara Penggunaan:
Gunakan ketika mandi selepas penggunaan sabun mandi anda. Gosok garam pada bahagian lengan, perut, peha dan kawasan yang ingin di hapuskan lemak. Biar beberapa minit kemudian bilas dengan air seperti biasa.
-
-
-
-
-
Korang kalau nak beli boleh terus tekan icon whatsapp kat bawah ni ya saya tungguuuu...hehehe
Wassalam

KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)

SCRUB KOPI

Bismillah...
Assalammualaikum semua...
Alhamdulillah semakin hari semakin ramai yang mula mempercayai scrub kopi by zm beauty...Buktinya semakin ramai yang beli dan semakin ramai yang menempah untuk mulakan bisnes jenama sendiri. Sebenarnya saya jual retail murah-murah je sebab customer dapat beli sample scrub kopi untuk cuba kemudian bila ok dah boleh buat jenama sendiri....

Saya rasa scrub kopi ni sangat mudah untuk dijual sebab scrub merupakan satu produk evergreen yang tak pernah luput di telan zaman. Lebih-lebih lagi scrub kopi ini adalah 100% organik lagilah mudah untuk dijual sebab tiada bahan kimia yang terkandung dalam scrub kopi ini


SCRUB KOPI

Selain daripada scrub kopi,saya ada buat scrub lain juga tau...tapi harini saya nak fokus cerita pasal scrub kopi. Dalam banyak-banyak scrub,scrub kopi adalah yang paling banyak permintaan

Dalam satu botol ada 100gram++. Saya menyediakan botol scrub ni warna gelap pada yang tiada botol...tapi kalau korang nak guna botol sendiri saya ada jual dalam bentuk kilo2...

HARGA SCRUB KILO :
RM70/KG
RM60 X 3KG
RM50 X 6KG


SCRUB KOPI

Kalau korang kurang yakin nak mulakan bisnes boleh start sikit-sikit dahulu. Saya pernah dapat seorang customer ni...Dia student dan nak cari duit tepi sebab taknak susahkan orang tua sebab mak nya ibu tunggal...Dia start dari sedikit....bila dah dapat jual dia order lagi dengan modal yang kecil tu dia pusing sampai akhirnya dia dapat beli dalam kuantiti yang banyak...Cukup istiqomah adik ni...Tapi bukan semua orang boleh buat macam adik ni kalau hati tak kuat huhuhu


SCRUB KOPI

LEBIH INFO PROSES PRODUKSI DISINI!!!!

Ni korang boleh baca serba sedikit kelebihan menggunakan scrub kopi organik untuk kecantikan wajah dan kulit...Kopi ni banyak manfaatnya kalau korang nak tahu...Bukan sedap untuk diminum je tapi baik untuk kecantikan juga

Kepada sesiapa yang ingin mencuba berniaga kecil-kecilan sebelum menjadi besar-besaran bolehlah roger-roger saya...Kita mula dari bawah dulu ya...yang penting mulakan...sebab selagi kita tak bermula kita takkan tahu apa kemampuan kita...Terima kasih sudi singgah di sini...Jumpa lagiiii...
-
-
-
-
-
Korang kalau nak beli boleh terus tekan icon whatsapp kat bawah ni ya saya tungguuuu...hehehe
Wassalam

KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)

SURE GLOW LOTION

Sure glow lotion bukan sahaja boleh pakai di keseluruhan badan.. malah boleh pakai di muka tau uols..

Bukan jea bau dia sangat wangi,losyen ni mudah meresap bila kita sapu dan boleh melindungi kulit uols dari sinaran matahari. Malah bila sapu di muka boleh memudarkan jeragat dan jerawat tau uols..


Fungsi Sure Glow Lotion :
• Memutihkan kulit dgn sekali sapu (3saat je terus putih)
• Menghaluskan kulit
• Mencerahkan warna tona kulit yg x sekata
• Memberi kelembapan berpanjangan
• Memulihkan struktur kulit yg rosak akibat sinaran matahari
• Melindungi kulit dari sinaran cahaya matahari
• Putih yg berkekalan (kalau selalu guna)
• Menjadikan kulit selembut kulit bayi
• Membuang daki2 lama

HARGA :
RM40
(POSTAGE RM8/12)

GREEN COFFEE QALEES - SLIM DAN DETOX SEKALI


Assalammualaikum dan Salam sejahtera ...kepada sesiapa sahaja yang masuk ke blog saya. Selamat datang ke KEDAI KOSMETIK ONLINE.

JOM KURUS KEKAL DGN GREEN COFFEE QALEES YG TERHANGAT SEKARANG !
SLIM DAN DETOX SEKALI
Tak perlu bersenam ❗
Tak perlu diet ketat ❗
Dengan GREEN COFFEE QALEES uolss boleh slim dan detox sistem pencernaan yang dah lama terperap

Ramai kat Malaysia ni yang nak kurus tapi malas nak bersenam...pasai pa saya cakap macam tu? buktinya ramai yang dok berebut-rebut beli GREEN COFFEE QALEES ni sebab dengan kopi ni korang tak perlu bersenam dan diet yang ketat sebab kopi ni akan tolong korang detox sekaligus. Tapi sebenarnya meh saya nak nasihat sikit...janganla malas malas dik oiiii...maksudnya janganla malas sangat nak bersenam tu...

Sebenarnya bersenam ni bukan untuk kurus je taw...ramai orang berfikiran bahawa bersenam ini adalah untuk kurus padahal bersenam ini adalah merupakan aktiviti gaya hidup sihat untuk menjaga jantung dan kadar metabolisma badan kita. Ada juga orang yamg tak bersenam tu kurus dikkk...diorang kurus bukan sebab bersenam...So...konklusinya disini bersenam ni wajib kita buat untuk menjaga kesihatan kita...bukan untuk kurus semata-mata....

Kurus sebab bersenam adalah satu bonus bagi mereka mereka yang menjaga kesihatan badan dan jantung mereka. Sebab bersenam @ melakukan pergerakan yang konsisten akan membantu kita membakar lelemak yang bertakhta disetiap badan manusia. Tak semestinya kita perlu bersenam mengikut step yang wajib untuk kita diklasifikasikan sebagai bersenam...Banyak cara pergerakkan yang boleh dipanggil bersenam...

Sebagai contoh berjalan ke tempat kerja jika dapat parking jauh dari pejabat juga boleh dipanggil bersenam...tapi selalunya dipanggil bersenam terpaksa(hehehe...sambil dalam hati hangin sebab parking takde) dan naik pejabat tingkat 5 naik tangga dengan rela walaupun ada tersedia lift untuk kemudahan juga boleh dikira bersenam...Haaa yang ni bersenam rela...sebab memang wujud kesedaran dalam diri akan kepentingan melakukan pergerakan lebih untuk membakar lelemak dalam badan

Ingin saya ingatkan disini ya...tiada produk kurus yang berjaya menguruskan badan korang kalau korang makan produk tu tapi tak jaga makan korang kerana produk kurus @ detox adalah satu jalan untuk memudahkan kita menguruskan badan. Bila kita minum GREEN COFFEE QALEES ni ia akan membantu kerja-kerja bahagian dalam yang kita tak boleh nak kerjakan...Tugas kita adalah menyokong kerja GREEN COFFEE QALEES dengan cara kuatkan semangat dan niat dengan betul apa tujuan kita minum GREEN COFFEE QALEES ni...Ada faham kaa adik-adik semua???

Maksudnya janganlah korang main hentam je nak makan apa yang korang suka...Berapa banyak korang nak makan dan belasah semua benda yang lalu depan mata korang.... bawak bawak bersabar bila nampak makanan...fokus dengan niat tu nak kurus....tahan diri tu sikit...Nak kurus kena kuat semangat dik... Bukan la saya cakap korang wajib bersenam setiap hari...tapi backuplah niat tu sikit nak kurus...dengan bersenam,lagi cepat sikit lemak korang tu terbakar kannn...Hahaha semangat betul saya menulis...hehehe

GREEN COFFEE QALEES - SLIM DAN DETOX SEKALI

Manfaat Green Coffee :
~ Membantu menurunkan berat badan
~ Perut kempis seawal 3-7 hari
Badan segar dan ringan
~ Membantu mengawal kolestrol
~ Membantu mengawal darah tinggi
~ Membersih dan membuang segala najis yang tersumbat
~ Detox
~ Membantu mengawal kencing manis
Bebas cirit birit
~ Mencantikkan kulit dan awet muda

MINUM 1x SEHARI SEBELUM SARAPAN
ADA 15 SACHET

GREEN COFFEE QALEES - SLIM DAN DETOX SEKALI

Wassalam

*****
PRODUK ORGANIK HOMEMADE
DISINI

*****
Berminat berurusan dengan saya???
Sila klik icon WHATSAPP untuk terus chat bersama saya...
KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)

WAKTU OPERASI :
Isnin - Jumaat

(8am - 8pm)



TUTUP ORDER :

(12 Tengahari)



*payment sebelum 12 tengahari 

akan di pos hari yang sama



" Terima kasih daun keladi,

Kalau nak beli datang lagi"



~ Terima kasih kerana sudi singgah di KEDAI KOSMETIK ONLINE ~
Dapatkan info terkini produk kecantikan terbaru
produk kecantikan/produk kesihatan/produk jamu/produk kanak-kanak/produk mummy/produk lelaki/produk wanita/produk skincare/produk wangian/produk kurus/produk breast/produk sabun & scrub/produk mandian/peluang jenama sendiri




MINYAK LINTAH GUNUNG PAK LONG

Paling menjadi berkesan‼‼‼
2x sapu dh tergedik2 tegang mantap..
Fuhhhhh...laki pempuan boleh guna. Mcm minyak belacak juga..
Menghidupkan sel2 dan otot2 yg lama mampat!! pengaliran darah yg sempurna hanya dengan skali urutan


HARGA :
RM17
(POSTAGE RM8/12)

GREEN COFFEE

KHASIAT & KEBAIKAN GREEN COFFEE :
☆ Menstabilkan tekanan darah
☆ Membakar lemak berlebihan dengan cepat
☆ Meningkatkan metabolisma tubuh
☆ Badan lebih segar, cergas bertenaga
☆ Mengenyangkan, kawal selera makan
☆ Tinggi antioksidan untuk Awet muda
☆ Membuang toksin dalam badan
☆ Melancarkan sistem penghadaman
☆ Sesuai untuk lelaki dan wanita

Apa yang membezakan GREEN COFFEE INI dengan minuman pracampuran berasaskan KOPI HIJAU lain di pasaran??Selain kopi hijau ORGANIK, ia diadun dengan bahan bermutu lain yang sangat bagus untuk kesihatan .Ia juga memiliki aroma istimewa dengan rasa yang sangat lazattt.. Bancuh dalam secawan air panas dan nikmati ia semasa masih hangat. Pasti menyegarkan badan! 

Kandungan :
💋 Chia Seed
💋 Susu kambing
💋 Habbatusauda


CARA PENGAMBILAN GREEN COFFEE :
~ Bancuh 1 sachet dalam secawan air panas.
~ Minum pagi sebelum sarapan


HARGA :
RM18
(POSTAGE RM8/12)