LightBlog

SEGAR GARLIC CAPSULE

Assalammualaikum Gojes.....



SEGAR GARLIC CAPSULE

SEGAR GARLIC CAPSULE


Sihat tak harini? Berapa hari dah saya tak update blog ni. Banyak sangat benda nak kena uruskan tak sempat nak bermain kata-kata kat blog ni...Harini sementara tunggu siaran Maharajalawak Mega saya curi masa kejap nak update satu produk baru keluar yang hangat dipasaran nih...huhuhuhu

Saya rasa semua orang pon dah maklum kan tentang kehebatan garlic untuk kesihatan sejak dari dulu hingga kini. Daripada zaman tok Adam digunakan secara tradisional untuk mengubati penyakit sehinggalah sekarang dipermodenkan dengan cara memproses garlic ini menjadi capsule

Ahaaa...sebenarnya boleh je kalau kita nak makan bawang putih tu bawang putih yang original lebih bagus tetapi bukan semua orang mampu nak menghadapi saat-saat bawang putih original tu masuk kedalam mulut huhuhuuhu...termasuk la saya memang tak boleh nak layan kalau kena makan bawang putih macamtu

Meh saya cerita sikit apa kebaikan yang terkandung dalam garlic capsule ni. Garlic capsule ni bertindak sebagai agen detoks dalam badan kita dengan pantas . Bohongla kalau ada yang mengaku badan mereka tidak perlu detoks kerana setiap badan manusia wajib di detoks kerana setiap hari kita terdedah dengan pencemaran yang membawa racun kedalam tubuh kita. 

Detoks ini adalah satu cara untuk mengurangkan dan terus membasmi toksin-toksin yang ada dalam tubuh badan kita. Banyak cara toksin masuk dalam badan kita sebenarnya ...salah satunya adalah kesilapan kita memilih makan untuk hidangan mulut kita sebagai contoh makanan ringan yang mempunyai pewarna...pencemaran udara juga boleh menyebabkan toksin yang akan mengganggu sistem dalam badan kita.

Selain ia membantu untuk detoxs dengan pantas garlic capsule juga membantu membakar lemak dan menurunkan kadar kolestrol dalam tubuh badan kita. Makan dengan konsisten akan memberikan hasil yang positif kepada mereka yang ingin menurunkan berat badan secara semulajadi . Dalam badan kita mempunyai ruang-ruang yang menjadi tempat tinggal angin yang akan mengakibatkan badan rasa lemah,lemau dan tidak bermaya. 

Jadi garlic capsule ini juga mempunyai fungsi membantu mengeluarkan angin berlebihan yang tidak diperlukan badan kita untuk menjamin kesegaran dan kecergasan badan setiap hari. Dan yang terakhir sekali yang paling mengkagumkan tentang garlic capsule ini adalah walaupun nampak biasa-biasa je...nampak macam murah-murah je...nampak macam simple-simple je tetapi garlic capsule bertindak menguatkan antibodi tubuh badan untuk melawan penyakit seperti demam,batuk,selsema,eczema dan banyak lagi.

Cara pengambilan garlic capsule :
1-2 biji sehari ( 3 kali sehari )

Wassalam

Berminat berurusan dengan saya???

Sila klik icon WHATSAPP untuk terus chat bersama saya...
KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)


~ Terima kasih kerana sudi singgah di KEDAI KOSMETIK ONLINE ~
Dapatkan info terkini produk kecantikan terbaru
produk kecantikan/produk kesihatan/produk jamu/produk kanak-kanak/produk mummy/produk lelaki/produk wanita/produk skincare/produk wangian/produk kurus/produk breast/produk sabun & scrub/produk mandian/peluang jenama sendiri




MY HOME LAB SYAMPOO SANTAN

Assalammualaikum Gojes.....

Lamanya saya tak update santapan poket kat sini...hehehe...anak-anak cuti sekolah saya pun ikut bercuti pasal nak bawa mereka balik kampung jumpa atuk dan wan mereka...Rindu pulak rasanya nak membebel kat sini....

MY HOME LAB SYAMPOO SANTAN

Harini nak share pasal MY HOME LAB SYAMPOO SANTAN. Ramai sangat-sangat yang dok tanya saya pasal produk ni bila nak bawa masuk...Pasai apa eh??? best sangat ka?? Dengar-dengar MY HOME LAB SYAMPOO SANTAN ni produk laju gila keluar masuk store...hahaha...nak tau apa kebaikannya meh saya sahre sikit buat santapan mata korang


MY HOME LAB SYAMPOO SANTAN ni merupakan satu kaedah rawatan rambut secara tradisional yang di permodenkan...oooo patutlah laju je orang beli...bukan apa sekarang ni kalau ada produk ala-ala tradisional...organik...homemade memang menambat hati pengguna sebab rasa lebih selamat...Syabas ...syabasss beti...huhuhuhu


Dah mengarut dah saya...Kalau korang nak tahu dalam MY HOME LAB SYAMPOO SANTAN ni kaya dengan perahan limau purut yang beribu-ribu lemah...maka terpaksalah kelemumur dan masalah kulit kepada beredar dari kepala korang. Tapi janganlah yang takde masalah kulit kepala takut nak beli pula...korang still boleh pakai syampu ni...


Pasaiiii...


MY HOME LAB SYAMPOO SANTAN ni membantu menghitamkan rambut korang secara semulajadi tau. Tak payah dah korang nak p salun rambut untuk hitamkan rambut...biar syampu ni je yang beraksi...hehehe


MY HOME LAB SYAMPOO SANTAN

Selain tu kalau korang ada masalah rambut gugur memang patutla korang berkejar-kejar untuk beli MY HOME LAB SYAMPOO SANTAN ni(over la sangat sampai berkejar-kejar) sebab syampu ni membantu masalah rambut gugur korang dan mempercepatkan rambut korang tumbuh. Merimbun la rambut korang pasni...


Selain membantu masalah kulit kepala yang bersalji(hehehe...berkelemumur dengan jayanya) MY HOME LAB SYAMPOO SANTAN ni juga boleh mengatasi rambut beruban. Korang tahu kan rambut beruban awal waktu ni adalah salah satu tanda rambut rosak...So...boleh la cuba syampu MY HOME LAB SYAMPOO SANTAN ni mana tau masalah korang boleh settle...


Kalau pakai MY HOME LAB SYAMPOO SANTAN ni mesti korang rasa jatuh hati gila pasai kepala korang dah takde dah rasa gatal-gatal terkorek-korek nak garu hehehe...Ia akan membantu korang yang bermasalah rambut rosak,kering,bercabang 2 3 dan 4 huhuhu...Bukan hanya mengatasi masalah yang saya sebut kat atas(malas nak ulang banyak kali) tapi MY HOME LAB SYAMPOO SANTAN ini juga mencegah masalah itu berlaku. 


Kalau dah pakai MY HOME LAB SYAMPOO SANTAN ni korang dah tak payah nak letak conditioner untuk bagi lembut dan lembabkan rambut dan kulit kepala pasai syampu ni dah ambil alih tugas conditioner tu...Lepas pakai MY HOME LAB SYAMPOO SANTAN tu hati-hati bila tengok dalam cermin tau, takut mata korang sakit terpanah kilauan rambut korang hasil dari penggunaan MY HOME LAB SYAMPOO SANTAN yang terhangat dipasaran hehehehe...


Begitula serba sedikit penerangan mengenai khasiat MY HOME LAB SYAMPOO SANTAN yang berebut-rebut orang nak beli. Now baru saya tahu pasai apa dok berebut-rebut tuh...Korang yang baca penerangan saya ni janganla hangin dengan gurau senda saya ya...penat highlight nama syapu tu hahaha...Kalau rasa-rasa nak try korang roger la saya...tu saya ada tinggalkan no wasap....


Tak pun kalau rasa macam patut nak share dengan kawan-kawan share le info ni kat pesbuk korang mana la tahu ada yang 20 tahun merana masalah kulit kepada tetiba pakai MY HOME LAB SYAMPOO SANTAN ni(highlight lagi kikiki) terus settle masalah dia kan...Dapat pahala kering tu...Huhuhuhuhu...Papepon terima kasih kepada yang sudi baca sampai habis...Muahhhh

Korang kalau nak beli boleh terus tekan icon whatsapp kat bawah ni ya saya tungguuuu...hehehe
Wassalam

KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)

PELUANG BISNES SCRUB ORGANIK HOMEMADE

Assalammualaikum Gojes.....

SCRUB ORGANIK HOMEMADE

SCRUB ORGANIK HOMEMADE

SCRUB ORGANIK HOMEMADE

!!! GAMBAR INI ADALAH GAMBAR PRODUK PELANGGAN SAYA SEBAGAI CONTOH...kalau ada yang berminat nak beli boleh wasap saya 01132484182

'ADA TAK KAT SINI BERANGAN-ANGAN NAK BUAT PRODUK JENAMA SENDIRI???'
-
-
-
'ATAU YANG NAK CARI SUMBER PENDAPATAN LEBIH'
-
-
-
Saya nak share kepada semua yang berminat nak berniaga produk kosmetik tapi masih belum tahu produk apa yang sesuai diniagakan...Produk apa yang sentiasa orang cari...Produk apa yang mampu bertahan lama dalam pasaran...Yang penting produk apa yang selamat digunakan....
-
-
-
Ramai yang telah berjaya menambah pendapatan sampingan dengan menjual scrub...Kenapa pilih scrub????
-
-
-
Sebab scrub memang diperlukan dan boleh digunakan oleh semua lapisan masyarakat...Tak kira tua @ muda...Bayi pun boleh pakai...Tak kira lelaki @ perempuan...Semua pun boleh pakai...Dari dulu,kini....dan selamanya penggunaan scrub digunakan dan boleh dianggap produk Evergreen...
-
-
-
Bisnes scrub mampu bertahan lebih lama dalam pasaran kerana ia tidak seperti produk kosmetik lain. Scrub boleh diguna-pakai tidak kira kita pakai produk apapun...
-
-
-
Apa yang hebat sangat tentang Scrub ni???
-
-
-
Hebatnya scrub yang saya nak cerita ni kerana ia adalah organik. Bila sebut pasal organik semua orang akan fikir produk itu selamat...Tapi tahukah anda produk organik homemade adalah satu-satunya produk yang selamat kerana ia dibuat dalam kuantiti yang kecil dengan teliti bagi memastikan kualiti produk tersebut...Bukan saya cakap proses dikilang tidak bagus berbanding homemade tetapi sejak akhir-akhir ini produk homemade organik lebih mendapat tempat di hati pengguna...
-
-
-
7 Keistimewaan scrub organik :
1) Tiada kesan sampingan
2) Selamat digunakan 
3) Sesuai untuk semua peringkat umur
4) Unisex
5) Sesuai untuk muka & badan
6) 100% organik tanpa bahan kimia
7) Boleh guna dengan kerap tanpa iritasi
8) Tak perlu stop @ tukar skincare
-
-
-
Cerita panjang² tapi tak beritahu apa fungsi sebenarnya scrub ni...ok² saya akan cerita serba sedikit mengenai fungsi scrub ini...
-
-
-
Antara fungsi SCRUB :
1) Membuangkan sel² kulit mati
2) Mencerahkan kulit
3) Menyekatakan tona kulit
4) Menghilangkan kedut² muka
5) Menghilangkan kesan jerawat & jeragat
6) Membuang daki² degil
7) Melembut & menghaluskan kulit
8) Membekalkan nutrisi & vitamin pada kulit
9) Membersih & mencegah timbulnya jerawat
10) Awet muda & say no to 'KULIT KUSAM'
11) Menghilangkan jerawat pasir 
12) Mencerahkan celah² yang hitam
13) Menghilangkan strechmark
14) Menghilangkan hitam siku dan lutut
15) Membantu masalah tumit kasar dan merekah
-
-
-
Haaaa....Sebab itulah scrub organik semakin meningkat naik permintaannya...Orang lebih suka guna yang organik homemade kerana sayangkan wajah mereka terutama kepada 'ORGANIC LOVER'
-
-
-
KEPADA SESIAPA YANG BERMINAT UNTUK BERURUSAN DENGAN SAYA SELAKU PENGELUAR SCRUB ORGANIK HOMEMADE SILA DIRECT WHATSAPP SAYA DI :
01132484182
01132484182
01132484182
01132484182
01132484182
-
-
-
KENAPA MEMILIH SAYA UNTUK BANTU ANDA MEMULAKAN BISNES SCRUB???
-
-
-
1) Produk yang berkualiti
2) Servis TipTop
3) Harga berpatutan
4) Bahan berkualiti
5) Saya akan memberi khidmat nasihat mengenai supplier botol yang murah
5) Saya akan memberi khidmat nasihat mengenai supplier sticker/label yang murah dan MOQ rendah
6) Good feedback daripada pengguna...Belum pernah dapat bad feedback
-
-
-
In sya-Allah...Yang baik dari Allah dan yang kurang menyenangkan itu adalah kelemahan saya sebagai manusia
-
-
-
"First step is the most important to change and colouring your life"
-
-
-
TERIMA KASIH KEPADA YANG SUDI BACA SAMPAI HABIS...SUDI LAH KIRANYA KORANG LIKE & SHARE THIS POST UNTUK SAMPAIKAN KEPADA MEREKA YANG MEMERLUKAN BANTUAN & PERKHIDMATAN SAYA...SEMOGA ALLAH MERAHMATI KALIAN...AMINNN


Wassalam

Berminat berurusan dengan saya???

Sila klik icon WHATSAPP untuk terus chat bersama saya...
KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)


~ Terima kasih kerana sudi singgah di KEDAI KOSMETIK ONLINE ~
Dapatkan info terkini produk kecantikan terbaru
produk kecantikan/produk kesihatan/produk jamu/produk kanak-kanak/produk mummy/produk lelaki/produk wanita/produk skincare/produk wangian/produk kurus/produk breast/produk sabun & scrub/produk mandian/peluang jenama sendiri




NSIS LIPS MATTE

Assalammualaikum Gojes.....

NSIS LIPS MATTENSIS LIPS MATTE

NSIS LIPS MATTE


Korang korang semua...dah lunch ke belum???
Lepas lunch dah touch up lipstik ke belum???
Hahahaha....

Inilah satu kewajiban wanita berkerjaya lepas lunch kena touch up lipstik balik...nanti tak cantik pulak bibir munggil tu nak berdepan dengan orang terutama mereka yang kerjanya berhadapan dengan orang...ye la kan...mesti la nak jaga penampilan diri baru la rasa yakin nak berinteraksi kan...

Harini saya nak share pasal NSIS LIPS MATTE ni kat korang-korang yang suka sangat guna lipstik jenis matte. Sebelum tu nak bagitau korang Lips Matte ni bukan macam lips matte yang lain ye...bukan amik borong dari china ye...LIPS MATTE NSIS ni adalah dihasilkan 100% bahan semulajadi keluaran bumiputera...Made in Malaysia

Berbeza dengan lips matte yang lain kerana ia tiada mengandungi bahan kimia terlarang seperti hydroquinone,tretinoin,mercury dan paraben ye kawan-kawan. korang tahu kan kalau lipstik yang mempunyai kandungan yang saya tulis tu akan mengakibatkan kerosakan pada bibir munggil korang...bukan pada bibir sahaja tau...ia kan memberi kesan pada bahagian saraf juga...maka korang sila berhati-hati bila pilih lipstik ye....

NSIS LIPS MATTE ni ada 2 jenis warna sahaja ya....ini lah 2 warna yang meletup-letup dan paling laris...sangat sesuai untuk semua jenis tekstur kulit iaitu NUDE VELVEL dan HOT CHERRY. Bertambah hot la korang pakai lips matte ni huhuhu...cer korang tengok gambar yang saya bagi kat atas,meletop bibir eh...wowwww....

Sebelum saya akhiri celoteh ni saya nak selitkan keistimewaan NSIS LIPS MATTE. Kenapa korang mesti beli NSIS LIPS MATTE...

Antara kelebihannya adalah Dijamin tahan lama sehingga 20jam. Kalau yang dah cuci untuk ambil wudhuk tu pakai la balik eh...hehehehe....Tekstur lipstik yang ringan dan tidak melekit. Korang dah takde rasa macam pakai lipstik dah....rasa free je...tapi bila tengok cermin...wooooowwww....

Lepastu kalau korang makan atau minum lipstik ni tak hilang dan bibir akan kelihatan lebih menyerlah dan terserlah keanggunannya. Bagi mereka yang ada masalah bibir kering boleh guna NSIS LIPS MATTE ni pasal ia akan melembabkan bibir serta merawat bibir kering dan gelap

Huyyoooo...apa lagi nakkk? Semua pakej dah lengkap...ia merawat,mencantik,melembab...macam-macam lagi taknak ulang banyak kali...Lepas ni tak perlu nak touch up banyak kali dah bibir ye...Jom rembat satu tengok....


Wassalam

Berminat berurusan dengan saya???

Sila klik icon WHATSAPP untuk terus chat bersama saya...
KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)


~ Terima kasih kerana sudi singgah di KEDAI KOSMETIK ONLINE ~
Dapatkan info terkini produk kecantikan terbaru
produk kecantikan/produk kesihatan/produk jamu/produk kanak-kanak/produk mummy/produk lelaki/produk wanita/produk skincare/produk wangian/produk kurus/produk breast/produk sabun & scrub/produk mandian/peluang jenama sendiri




JAMU SEMPIT SAYANG

Assalammualaikum Gojes.....

JAMU SEMPIT SAYANG

PON PONNNNNN.... Jamu rebutan ramai dah masuk ke dalam genggaman saya. macam-macam jamu sekarang ni ye...Yang menjadi rebutan terbaru ni Jamu Sempit sayang huhuhu.." Makin sempit makinnnn sayangggg..."

Jamu khas untuk kaum hawa dirumus khas daripada herba-herba semulajadi untuk mengembalikan kenangan silam malam pertama. Jamu sempit no.1 Malaysia sangat laris di pasaran walaupun baru bertapak kerana keberkesanannya terbukti..."telan-telan terus ketat"

Bagi mereka yang mempunyai masalah dalaman dan yang nak pasang badan supaya cik abang rindu bolehla dapatkan jamu sempit sayang....kita kasi ikat suami kita supaya balik kerja tak sabar-sabar nak balik rumah....

Sebelum tu saya nak kongsi apa fungsi jamu ni. Nanti cerita hebat je tak cerita fungsi tak boleh juga kan...hehehehe

Antara fungsi Jamu Sempit Sayang ni adalah mengetatkan miss v hingga tahap maksimum...Kembali dara wehhh...Buka mengetatkan miss v je,ia juga mengetatkan otot-otot dalaman faraj juga. Selain itu jamu ini akan menegang dan mencantikkan miss v...jadikan miss v kembang balik...takde kecut-kecut dah ye...

Ada lagi fungsinya...dengan jamu ini korang boleh menikmati kenikmatan malam pertama setiap kali bersama. Ia juga mampu menjadi perangsang kepada kaum wanita yang lemah keinginan terutamanya yang sudah mempunyai anak( ada sesetengah wanita mengalami masalah ini ) Selain itu jamu sempit sayang mampu memulihkan segala masalah dalaman wanita dan melambatkan proses monopouse

Haaa....memang best gila penangan jamu ni...belum cuba belum tahu...



Wassalam

Berminat berurusan dengan saya???

Sila klik icon WHATSAPP untuk terus chat bersama saya...
KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)


~ Terima kasih kerana sudi singgah di KEDAI KOSMETIK ONLINE ~
Dapatkan info terkini produk kecantikan terbaru
produk kecantikan/produk kesihatan/produk jamu/produk kanak-kanak/produk mummy/produk lelaki/produk wanita/produk skincare/produk wangian/produk kurus/produk breast/produk sabun & scrub/produk mandian/peluang jenama sendiri




FOUNDATION QUEENS OF MUTIARA

Assalammualaikum Gojes.....

FOUNDATION QUEENS OF MUTIARA

Hi uollllssss...makin menyengat nampaknya produk Queens of Mutiara...Macam-macam jenis produk dah keluar ni. Yang terbaru ni foundation pula. Memang meletop uollllssss....

Biasanya kalau satu produk meletop mesti sesiapa yang dah guna produk tu akan setia dengan brand tu kan. Saya nak share sikit  dengan korang pasal foundation Queen of Mutiara ni. Firstly semestinya fungsi foundation untuk menutup cela kat muka kita kan...Kalau tak tertutup baik tak payah pakai ye tak? hehehehe

Selain tu yang istimewanya pasal foundation ni kalau kita pakai ia tidak akan meninggalkan kesan berminyak kat muka. Korang mesti pernah pakai foundation yang berminyakkan? Rasa macam melekit-lekit bila dah tengahari...tak selesa wooo kalau pakai foundation jenis tu...

Lagipun foundation Queen of Mutiara ni tahan sehingga 16 jam kalau korang jenis kerja tak ingat nak balik rumah sesuai sangatla guna foundation ni...tapi kalau nak solat tu korang cuci la dulu...pastu tepek balik...jangan risau ia takkan memudaratkan kalau tepek banyak kali pun.

Lagi satu nak bagitau foundation ni kalis air tau...kalau masa korang tengah-tengah jalan di tepi jalan atau ditepi padang bola tetiba hujan lebat turun tak sempat nak berteduh(huhuhuhuhu...kesian korang) korang tak perlu risau foundation ni tak kan luntur,ia akan stay je menempel kat kulit muka korang,takde turun-turun colour atau bercapuk-capuk macam sesetengah produk tu hokeyyyy...

Apa yang paling penting sekali saya nak bagitahu kat korang kenapa korang wajib cuba foundation Queen Of Mutiara ni adalahhhh... Ia adalah produk muslim...so...jomla kita support produk muslim disamping kita tak perlu rasa was-was dengan isi kandungannya betul tak? 

Lagipun...meh datang dekat sikit...nak bisik-bisik je ni..."pssstttt Foundation Queen Of Mutiara ni ada spf35 so korang tak perlu risau lagi kalau pakai tudung muka takkan jadi berbelak-belak lagi . Yela...mana tahu kan korang kena pergi side ke...berpanas ke kannn...semua tu kena jaga tau...hehehe

Rasa-rasa ada lagi tak soalan pasal foundation ni???


Wassalam

Berminat berurusan dengan saya???

Sila klik icon WHATSAPP untuk terus chat bersama saya...
KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)


~ Terima kasih kerana sudi singgah di KEDAI KOSMETIK ONLINE ~
Dapatkan info terkini produk kecantikan terbaru
produk kecantikan/produk kesihatan/produk jamu/produk kanak-kanak/produk mummy/produk lelaki/produk wanita/produk skincare/produk wangian/produk kurus/produk breast/produk sabun & scrub/produk mandian/peluang jenama sendiri




SERBUK VITAMIN C PAHANG

Assalammualaikum gojes...

SERBUK VITAMIN C PAHANG

Siapa sini tak tahu apa itu vitamin c angkat tangan....eh silap pulak...hehehe...kot korang angkat tangan pun saya bukan nampak pun kan...saya rasa semua orang dalam dunia ni dah faham sesangat dah apa fungsi vitamin c untuk tubuh badan kita...so saya tak perlu nak rungkai panjang lebar dah...

Vitamin c pahang dah memang terkenal dah sebelum ni. Sekarang ni diorang keluarkan dalam bentuk serbuk pula...senang nak kemam-keman...rasapun sedap woooo

KEBAIKAN VITAMIN C:
~ Mencerahkan kulit
~Melembabkan kulit
~ Menghilangkan jeragat,bintik hitam dan kantung mata
~ Menyembuh dan menghindar penyakit berkaitan kulit seperti eczema dan bisul
~ Menelakkan gejala batu dan selsema
~ Mengelakkan pertumbuhan jerawat
~ Menghilangkan parut
~ Merawat resdung
~ Melambatkan penuaan dan anti kedut
~ Membantu meningkatkan sistem imun
~ Mengelakkan jangkitan penyakit
~ Mengurangkan tekanan darah tinggi
~ Membantuh menyembuhkan luka lebih cepat
~ Mengurangkan alergik
~ Berguna untuk kesihatan gigi dan gusi
~ Membunuh bakteria dan berfungsi sebagai antibiotik
~ Menyerap zat besi dan menurunkan paras kolestrol dalam darah
~ Menyuburkan sel darah merah dan putih

Sebenarnya banyak lagi  kebaikan vitamin c yang memberi manfaat kepada kita kalau kita makan. Pendek kata vitamin c ni memang sangat-sangat lah bagus untuk tubuh badan kita...tapi jangan la ambil berlebihan sebab kalau ambil berlebihan buat rugi je pasal tubuh badan kita akan serap yang diperlukan sahaja

Vitamin c ni boleh diambil oleh sesiapa sahaja...baik lelaki mahupun wanita. Yang kanak-kanak tak boleh tau sebab kat farmasi ada jual untuk kanak-kanak boleh beli yang itu je untuk anak-anak korang....Tapi kalau yang dah umur 12 tahun ke atas boleh la makan serbuk vitamin c pahang ni...takde masalah....

Bagi para ibu yang sedang menyusui bayi sangat digalakkan sebab ia boleh membantu memperbanyakkan lagi air susu. Bagi mereka yang sedang ambil produk collagen atau gluta juga sangat-sangat digalakkan ambil vitamin c bersama sebab vitamin c ini akan menggalakkan lagi hasil pengambilan produk tersebut. Tak perlu korang stop ambil produk tu...boleh makan sekali

Selain itu kepada mereka yang kuat merokok sangat digalakkan untuk ambil vitamin c sebab ia dapat mengurangkan kadar serapan nikotin kedalam tubuh perokok. Ramai yang tanya saya vitamin c ni boleh makan ke masa period?...jawapannya boleh...takde masalah...

Lastly kepada mereka yang mengalami parut-parut akibat kemalangan,pembedahan pun boleh mengamalkan pengambilan vitamin c ni sebab ia sangat membantu untuk mengurangkan kesan-kesan parut tersebut. Oleh itu jom la kita semua ber vitamin c untuk menjaga kesihatan dan kecantikan kita....huhuhu...

Wassalam



Berminat berurusan dengan saya???

Sila klik icon WHATSAPP untuk terus chat bersama saya...
KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)

~ Terima kasih kerana sudi singgah di KEDAI KOSMETIK ONLINE ~
Dapatkan info terkini produk kecantikan terbaru
produk kecantikan/produk kesihatan/produk jamu/produk kanak-kanak/produk mummy/produk lelaki/produk wanita/produk skincare/produk wangian/produk kurus/produk breast/produk sabun & scrub/produk mandian/peluang jenama sendiri




CHARMS FOUNDATION

Assalammualaikum Gojes.....

CHARMS FOUNDATION

CHARMS FOUNDATION

(KOD AVAILABLE)
whitedolly
natural beauty
sand pretty

Apa fungsi Charms foundation ni?
~ Menyerlahkan lagi kulit wajah (kesan yang lebih flawless dan cerah-tidak berminyak).
~ Mencerahkan kulit dari masalah kekusaman, tona tidak sekata dan masalah kulit yang lain.
~ Memberikan perlindungan dari sinaran UV iaitu punca utama masalah jeragat
~ Menambahkan kolagen yg dapat membantu menegangkan kulit wajah.
~ Memperbaiki tisu-tisu yang rosak di bahagian yang disapukan.
~ Anti jerawat.
~ Tidak basah atau berminyak.

Tips menggunakan Charms Foundation
Tips cara memakai CHARMS dengan cara yang betul supaya wajah anda nampak lebih flawless dan smooth.
Anda tahu?? Ujian warna tidak boleh dilakukan ke atas mana-mana bahagian tangan mahupun badan kerana warnanya tidak tepat sama sekali dengan warna di muka. Warna CHARMS perlu di pilih dengan tepat iaitu pada muka sendiri supaya anda tidak nampak terlebih putih atau terlebih gelap.

Bermakna dengan charms tak boleh la kita nak kecek-kecek dengan kawan-kawan yang tak sama tone dengan kulit kita hahaha...kena beli sendiri la gamak nya kalau teringin nak smooth dan flawless dengan charms...takpe-takpe...korang roger saya je ek...heheehe


Wassalam

Berminat berurusan dengan saya???

Sila klik icon WHATSAPP untuk terus chat bersama saya...
KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)


~ Terima kasih kerana sudi singgah di KEDAI KOSMETIK ONLINE ~
Dapatkan info terkini produk kecantikan terbaru
produk kecantikan/produk kesihatan/produk jamu/produk kanak-kanak/produk mummy/produk lelaki/produk wanita/produk skincare/produk wangian/produk kurus/produk breast/produk sabun & scrub/produk mandian/peluang jenama sendiri