PELUANG BISNES JENAMA SENDIRI,

SABUN HOMEMADE ORIGINAL

Thursday, April 06, 2017 Zuraini Muhammad 0 Comments

Assalammualaikum Gojes.....
Bismillah...
Selamat tengahari korang...
Dah lunch ke belum ek?
Thank's sudi singgah ke KEDAI KOSMETIK ONLINE...
Thank's juga pada yang sudi shopping dengan saya...Alhamdulillah...


Semalam saya ada buat satu projek buat sabun homemade so harini saya akan tepek satu persatu gambar sabun dan cerita serba sedikit pasal manfaat sabun saya tu. Untuk pengetahuan korang...sabun yang saya sendiri hasilkan ini adalah 100% organik tanpa bahan kimia

SABUN HOMEMADE ORIGINAL
sabun manjakani

SABUN HOMEMADE ORIGINAL
sabun koko

SABUN HOMEMADE ORIGINAL
sabun kunyit + madu

SABUN HOMEMADE ORIGINAL
sabun green tea + oat

SABUN HOMEMADE ORIGINAL
sabun madu asli
SABUN HOMEMADE ORIGINAL
sabun greentea

Apa yang dimaksudkan organik adalah saya langsung tidang menggunakan sebarang pewarna atau perisa di dalam proses pembuatan sabun ini. Semua bahan yang terkandung dalam sabun ini adalah bahan yang asli

Bukan senang ya nak buat sabun homemade ni....Sebab saya buat bukan sekali banyak...oleh kerana nak jaga kualiti sabun saya buat dalam kuantiti yang sikit dan ulang banyak kali. Kalau buat kuantiti yang banyak sekali takut campuran jadi tidak sekata yang akan menjejaskan kualiti sabun tersebut

Ok saya nak share serba sedikit kelebihan SABUN HOMEMADE ORIGINAL ni kat korang semua. Sebenarnya kelebihan sabun ni terletak pada bahan asasnya. Kandungan bahan saya letak lebih banyak bagi pengguna merasai manfaat bahan secara maksimum

Kelebihan Green Tea :
~ Kaya dengan antioksidan
~ Menyihatkan kulit
~ Anti penuaan
~ Menegang & menganjalkan kulit
~ Detox kulit yang rosak sebab penggunaan kosmetik
~ Pelindungan matahari
~ Mencerahkan kulit
~ Awet muda
~ Menghilangkan parut jerawat
~ Mencegah pertumbuhan jerawat

Kelebihan Madu :
~ Membantu masalah kulit sensitif
~ Melembabkan kulit
~ Anti penuaan,mencegah kedut dan menegangkan kulit
~ Melembutkan kulit
~ Membantu mangatasi masalah kulit kering
~ Membuang sel kulit mati
~ Menghilangkan kesan jerawat & jeragat
~ Mencerahkan kulit
~ Menarik keluar kotoran dari dalam pori muka
~ Membantu mencegah jerawat tumbuh 

Kelebihan Oat :
~ Memberi sumber vitamin pada kulit
~ Mencerahkan kulit
~ Melembabkan kulit
~ Memberi nutrien pada kulit
~ Menghaluskan kulit
~ Menghilangkan kesan jerawat & jeragat
 ~ Memperbaiki kulit yang rosak

Kelebihan Koko :
~ Mengandungi antioksidan untuk membantu antipenuaan
~ Melembabkan kulit
~ Melembutkan kulit
~ Menghilangkan kesan jerawat & jeragat
~ Menghilangkan sel kulit mati
~ Mencerahkan kulit

Kelebihan Kunyit :
~ Antibakteria untuk kulit
~ Membunuh kuman kat muka
~ Mengeringkan jerawat & membasmi pertumbuhannya
~ Mencerahkan kulit
~ Menghilangkan parut jerawat & jeragat
~ Membuang sel kulit mati
~ Melembabkan kulit

Kelebihan Manjakani :
~ Herba terbaik di dunia untuk wanita
~ Membersihkan Miss v dengan sempurna
~ Menganjalkan Miss v
~ Mengetatkan otot Miss v
~ Mengatasi masalah keputihan
~ Mengatasi masalah bau yang kurang enak
~ Mencerahkan bahagian Miss v

Kelebihan Sireh :
~ Mencegah dan merawat gatal di sekita miss v
~ Merawat keputihan
~ Membasmi bau-bauan di Miss v
~ mengandungi antiseptik untuk melindungi Miss v
~ Menyegarkan Miss v

Haaaa...ini merupakan serba sedikit kelebihan SABUN HOMEMADE ORIGINAL...Semua sabun mempunyai persamaan dari segi fungsi tetapi keserasian bahan yang terkandung dalam sabun ini bergantung pada kulit korang...So, terpulang pada korang mana satu korang nak pakai. Sekali lagi saya nak tekankan di sini SABUN HOMEMADE ORIGINAL adalah sabun yang berkualiti dengan bahan-bahan yang asli...

Apa yang membezakan sabun saya dengan sabun lain adalah sabun saya tidak mengandungi buih yang banyak kerana kandungan bahan aslinya yang banyak bagi memastikan kulit kita dapat khasiat dan manfaat yang maksimum daripada bahan tersebut...

Saya juga akan letak sabun di dalam bekas seperti dalam gambar....So kalau korang beli boleh terus letak dalam bilik air la...senang nak bawa mana-mana kalau nak travel hehehe...

" STOK SANGAT-SANGAT TERHAD KERANA SAYA CUMA MEMBUAT 6PCS SAHAJA SETIAP JENIS...JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MENIKMATI HASIL SABUN ORGANIK DARI SAYA "


TAKE NOTED !!!!
Kepada sesiapa yang berkenaan , Saya ada menjalankan perkhidmatan membuat sabun untuk jenama sendiri...kepada yang berminat untuk mendapatkan perkhidmatan saya boleh terus hubungi saya di 01132484182...minta tolong share kepada kawan-kawan dan orang yang memerlukan...Semoga usaha saya mendapat manfaat kepada semua...Terima kasih

Wassalam

-
-
-
-
-
Korang kalau nak beli boleh terus tekan icon whatsapp kat bawah ni ya saya tungguuuu...hehehe
Wassalam

KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)

0 comments: