PRODUK MEKAP

ZAPE NATURAL BEAUTY

Monday, June 19, 2017 Zuraini Muhammad 0 Comments

Assalammualaikum korang....
Korang mesti tengah cari sesuatu kan??? Heeee...kalau korang nak cari produk mekap meh la luangkan masa sekejap baca review Zape Natural Beauty ni...Saya ringkaskan je ehhh...Baca taw korang...

ZAPE NATURAL BEAUTY

Sekarang ni ada banyak sangat produk untuk mekap yang keluar bagai cendawan yang tumbuh selepas hujan.Tugas korang cuma pilih sahaja mengikut citarasa yang bersesuaian dengan kulit korang...Meh saya nak suggest kat korang 2 produk Zape Natural Beauty yang baru je keluar lebih kurang seminggu. Walaupun baru seminggu dipasaran dah banyak testimoni yang Hq dapat taw...serius bestttt korang...Harus try...

ZAPE NATURAL BEAUTY
MUA norhidayu Termizi pun guna ZAPE NATURAL BEAUTY ni uolllssss...Aummnya mata awakkk...

Saya akan terangkan satu persatu fungsi Tinted Face Essence dan Velvety Cake Foundation ni ya...Kita Cerita pasal Tinted Face Essence dulu. Tinted face essence adalah krim solekan yang berfungsi untuk mengatasi masalah tona kulit yang tidak sekata serta kulit yang kusam secara semulajadi. Kalau korang bukan jenis yang pakai mekap tebal-tebal tu pon korang still boleh guna sebab ia akan cover korang punya bekas-bekas jerawat tu...

Tinted Face Essence ni bukan sekadar menjadi krim solekan sahaja ia membantu merawat kulit korang yang bermasalah,mencerah dan melembutkan kulit supaya lebih anjal,berseri dan semestinya awet muda...hahaha...ada ke kat sini yang tak nak kelihatan awet muda???Hahahaha...Dan yang paling best mekap korang akan tahan lebih lama taw...So...korang tak payah susah payah nak topup-topup mekap...Nampak natural je

ZAPE NATURAL BEAUTY

See...Abang sado kita pun guna Zape natural beauty...bukan perempuan je boleh guna taw uollllssss....Okeh...Now kita cerita pasal Velvety Cake Foundation pula...Sebelum nak cerita pasal fungsinya saya nak habaq sat...pstttt...serius best gilosssss Foundation ni...

Velvety Cake Foundation ni datang dalam bentuk two way cake taw...korang tak perlu nak calit-calit dengan jari...Korang guna je span yang ada tu terus tenyeh je kat muka...Tangan tak kotor dan foundationpun serata je kat muka...takdelah bercapuk-capuk muka macam tepung gomak...hahahaha(gurau jek...)

Velvety cake foundation ni ada dua tona warna yang sesuai untuk kulit orang asia. Bila korang pakai foundation ni korang akan rasa kulit licin dan natural...Takde dah rasa macam berbelang-belang muka...Teksturnya yang lembut dan ringan memudahkan korang nak apply foundation ni kat muka...Ini adalah Foundation terbaik  yang boleh membantu melicinkan,menyeri dan mencerahkan tona kulit. 

Lebih mudah nak guna kalau two way cake ni sebab kalau korang lambat bangun pagi then tak sempat nak mekap kat rumah korang campak je Velvety cake foundation ni kat dalam handbag pastu gerak...hahaha...Pastu sampai opis korang p la tenyeh jap kat toilet...Tak perlu masa yang banyak untuk blend kat muka...

Hissshhhh...memang bestlah...tak tahu nak bayangkan betapa bestnya guna Velvety cake foundation ni sebab saya rasa ia ada keistimewaan dari segi tekstur dan hasilnya...Tak try korang tak tahu...Dah try korang akan terus jatuh cinta dan tak toleh-toleh belakang lagi hehehehe...

Persoalan yang selalu bermain di minda orang yang bukan kaki mekap...Kenapa perlu pakai foundation??? Penting sangat ke??? kalau pakai bedak baby kat muka pun boleh je kan???

Sebenarnya tujuan utama kita perlu pakai foundation ni bukan untuk nampak cantik gebu gebas je taw...Penggunaan foundation ni adalah untuk melindungi kulit wajah kita daripada sinaran matahari...Kalau tiada pelindung confirm terbakar kulit korang kalau terdedah dengan cahaya matahari...

Takde lah muka korang naik jeragat kalau korang ambil langkah protect kulit wajah korang dari sinaran matahari...Ini salah satu alasan utama kita perlu guna foundation...Lain-lain alasan kita share lain kali ek...hehehe

Sesiapa yang berminat nak dapatkan produk terlajak best ni boleh whatsapp saya terus atau kalau korang nak jadi agentpun boleh... masih ada kekosongan lagi...Cepat-cepat roger saya...Sekarang MUA malaysia dah start guna produk Zape Beauty Natural

Saya selitkan komen daripada pengguna produk ni sekali eh...Macam cantik je...macam lawa je...Haaa laaa memang terbaik taw korang...ramai yang puashati...nanti saya akan update testimoni yang latest lagi hokeyy...Korang tengok taw...

ZAPE NATURAL BEAUTY

ZAPE NATURAL BEAUTY

ZAPE NATURAL BEAUTY

ZAPE NATURAL BEAUTY

ZAPE NATURAL BEAUTY

Lepas ni kita tunggu jela MUA2 malaysia buat review pasal ZAPE NATURAL BEAUTY ya korang...Jom kita ramai-ramai cuba produk ni...nanti stok habis menangislah korang kat bucu katil sorang-sorang...saya tak tanggung hahahaha....

Oh yaa...lupa nak bagitahu dua produk ni adalah keluaran Malaysia...Bukan korea,bukan US atau sebagainya...Ia adalah produk orang melayu...  ZAPE NATURAL BEAUTY ada KKM dan Halal ya,semat baik-baik dalam hati sanubari hehehehe...So,korang toksah ragu-ragu bila guna...Mesra wudhuk gitewww....

Jangan lepaskan peluang untuk dapatkan produk terbaik 2017 ni...panas panas keluar dari oven hehehe...Oklah korang...cukuplah setakat ini review saya tentang ZAPE NATURAL BEAUTY yang bakal meletop kebaboom ni...Korang yang berminat cepat-cepat dapatkannya hokeyy...Saya tinggalkan korang kat sini...jumpa lagi next review...daaa

Wassalam

KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)

0 comments: