BRAND CPG,

PRODUK MEKAP JENAMA CPG

Saturday, July 08, 2017 Zuraini Muhammad 0 Comments

Assalammualaikum korang...
Korang taw tak...masa saya tengah taip entri ni saya tengah buat sabun oat tau hehehe...yela...sambil-sambil tunggu sabun tu keras takde nak buat apa cepat-cepat saya ambil kesempatan nak membebel kat korang pasal PRODUK MEKAP JENAMA CPG yang tengah hangat di war-warkan oleh MUA2 kat Malaysia nih...hahaha...Sekarang ni buka je pesbuk ada je orang buat live tutor mekap...saya pun apa lagi layan jela...syok tengok depa ni mekap...terkesima jap pasalnya saya ni tangan bangku...memang fail bab mekap2 nih...Jual mekap boley laaaa...

PRODUK MEKAP JENAMA CPG ni ada 4 jenis ya setakat ni yang ada dalam tangan saya. Saya akan share satu persatu tentang produk-produk ni ya...Korang baca taw kasi hadam lumat-lumat baru puashati nak membeli...Lagi cun kalau korang dapat layan live MUA2 mekap pakai produk ni...Memang super ohsem sangat...sambil-sambil tu boleh dapat ilmu free cara-cara nak bermekap...ye idokkk? hehehehe...


PRODUK MEKAP JENAMA CPG

PRODUK MEKAP JENAMA CPG

1) CPG COMPACT POWDER 
CPG POWDER boleh dijadikan alas bedak @ foundation dan dijadikan bedak biasa
Apa kelebihannya?
🍂 menyerap lebihan minyak di kawasan T zon muka
🍂 tekstur yang ringan dan mudah digunakan
🍂 tidak melekit dan tahan lama
🍂 tidak bercapuk 
🍂 selamat digunakan
🍂 mempunyai lulus KKM

Haaa...cer tengok Bella'z pakai CPG COMPACT POWDER  tu...cun kan...Bedak ni bukan compact powder biasa eh...Ia adalah jenis two way cake...Boleh guna basah2 @ kering2 gitewww...Pastu ia ada 3 kod yang korang boleh pilih ikut citarasa korang hokeyy


PRODUK MEKAP JENAMA CPG

2) CPG FOUNDATION

Yang kedua ni adalah foundation. Liquid Foundation CPG ni jenis sheer glow,means tekstur tak terlalu pekat. Foundation ni pun ada 3 kod untuk dipilih ya...


PRODUK MEKAP JENAMA CPG
01 - BEAU
02 - MEGANDA 
03 - PRAGTIGE

Apa yang bestnya CPG FOUNDATION ni?
✔Senang nak blend
✔Guna jari pon boleh blend
✔Tak berminyak 
✔Tak melekit
✔Tak bercapuk
✔Tahan lama
✔Full coverage

MUA2 cakap foundation CPG setanding foundation INTERNASIONAL..wahhh!!!Huyohhhh
Best ker??? 

Sangat best👍👍👍


PRODUK MEKAP JENAMA CPG

PRODUK MEKAP JENAMA CPG

3) CPG EYEBROW DEFINER 

Eyebrow CPG ni takde warna hitam tau korang...Nanti jangan tanya saya pula ada warna hitam ke idok...Ada 3 kod sahaja iaitu Caremel,Soft Brown dan Brown Chocolate...Hurmmmm macam pelik pula rasanya nak nyebut Brown Chocolate ni hehehe...Tapi takpe...kita layan je...janji cun kannn...Jap saya nak share gambar Bella'z lagi sekali yang sedang menggayakan CPG EYEBROW DEFINER ni...Katanya guna eyebrow ni senang nak bentuk kening...Ye ke idokk kena try sendiri ye...huhuhuhu

Note : Kod Caremel so far takde stok taww


PRODUK MEKAP JENAMA CPG

 4) CPG BASE MAKEUP
Dan yang terakhir ini adalah CPG BASE MAKEUP. Korang semua mesti taw kan fungsi makeup base...So tak perlu saya nak rungkaikan lagi. CPG Base Mekap ni sangat best sebab teksturnya sangat halus dan tidak berminyak sehinggakan korang akan rasa macam tak letak papepun kat muka korang taw...Warnanya sesuai untuk semua tone kulit...So korang jangan risau kalau kulit gelap ke...cerah ke...semua boleh pakai Base Mekap CPG ni

Apa yang bestnya bila pakai Base Mekap CPG ni kulit akan nampak lebih flawless walaupun korang tak kenakan mekap...Dan kalau korang apply mekap,mekap akan lebih lama bertahan kat muka...Macam digam uhu kan kat muka tu uolllssss...hehehee...Tadi pun saya dah habaq teksturnya ringan dan tak berminyak so bila apply akan menyerap sepantas kilat kedalam kulit sekaligus menutup pori-pori yang terbuka kat muka korang tu...Best kannnn..Pastu bila korang nak mekap lebih senang nak blend foundation dan semua jenis mekap yang korang nak tempel kat muka korang tu...

Selalu orang cakap lagi berpeluh lagi glowing kan??? Tapi dengan CPG BASE MAKEUP ni lagi pakai selalu lagi cantik muka korang sebab ia akan merawat kulit korang dalam diam tawwww...sebab tu kena pakai selalu huhuhu...Kalau korang muka jenis kuat berpeluh korang toksah risau sebab Base Mekap ni akan tolong korang menyerap peluh tu hokeyyyy...

Toksah sedih-sedih sangat...Zaman sekarang ni pokok pisang pun boleh jelita kalau pandai pilih produk yang serasi...Hahahaha...Melawak je nohhhh....Tak salah kita mencuba...Mana taw serasi pula dengan kita...Bangun tidoq esok tengok cermin terkejut dah berubah sebijik muka Erra fazira...hahahaa(ni pun melawak juga nohh...jangan kecam saya...huhuhuhu)

Dahlah...Cukuplah sampai sini saya membebel,sat g kalau dilayan sampai esokpun tak habis membebel lagi....Sambung buat sabun jap...Pastu nak rehat...Lewat dah ni...Esok sambung lagi...Phewwwww...
-
-
-
-
-
Korang kalau nak beli boleh terus tekan icon whatsapp kat bawah ni ya saya tungguuuu...hehehe
Wassalam

KLIK SEKARANG UNTUK ORDER ( KEDAI KOSMETIK ONLINE)

0 comments: